Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 50 1.4 - problem

Coś już napisał

Domyślnie Canon 50 1.4 - problem

Witam

Po odkładaniu funduszy zakupiłem w końcu 50 1.4. Jestem zadowolony bo trafiłem przez internet egzemplarz który jest dla mnie wystarczająco ostry może nie od 1.4 ale to mi wystarcza. Mam jednak taki problem że jak trzymam obiektyw i lekko nim ruszam czuję jak bardzo delikatnie coś w nim się ruszało. Dokładnie to jest tak że pierścień ostrości ma bardzo delikatny luz to akurat mi nie przeszkadza mocno to jak przestawię go w tryb mf i wysuwa się mordka przód tył to trzymając mordkę ręką na maxymalnym wysunięciu czuć luz między " mordką - soczewkami " a obudową. Może nie fachowo to opisuję ale mniej więcej tak jest. I teraz nie wiem czy odesłać to w przeciągu 10 dni czy ten model tak może mieć ?

dodam jeszcze że dostałem tą 50 w srebrnym opakowaniu - pierwszy raz coś takiego widzę
    Ostatnio edytowane przez maxx78 ; 25-01-2014 o 10:50

Coś już napisał Awatar pr83
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Canon 50 1.4 - problem

Właśnie pomacałem moją 50tkę i wygląda na to, że ten typ tak ma.

A tak na marginesie to ja rozumiem, że kupując nowy sprzęt człowiek testuje go na wszystkie sposoby, ale obiektyw został zaprojektowany do bycia zamontowanym do korpusu aparatu i robienia zdjęć a nie dyndania trzymając za "mordkę"... Zawsze zastanawia mnie jak ludzie wpadają na tym podobne sposoby testowania sprzętu

Coś już napisał

no to mnie pocieszyłeś co do trzymania za mordkę to pewnie źle mnie zrozumiałeś bo jedną ręką trzymałem obiektyw a drugą delikatnie naciskałem na wysunięty tubus i jest luz - nie trzymałem tylko za samą mordkę
    a co do srebrnego pudełka to już doszedłem i wychodzi na to że jest zmieniona kolorystyka opakowania i są lepsze dekielki na przód

Pełne uzależnienie

Nie naciskaj, bo zepsujesz. To jest bardzo wrażliwe jest.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

a srebrne pudełko to najnowsza seria, więc nie masz czym się martwić

Coś już napisał

bardzo dziękuję za odpowiedzi

Uprawnienia umieszczania postów