Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Wątek: Warunki gwarancji i rekojmie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wedlug www sklepu, w ktorym swoj kupowalem (cameratop.nl), gwarancja jest 2 letnia. inne tutejsze sklepy tez tyle pojazuja.

w Polsce jest rok?
    wydaje się że rok, drugi to "odpowiedzialność sklepu za wady", niektóre sklepy mają napisane dwa lata ale wątpię by to była prawda. stan prawny gwarancji w naszym cudownym kraju jest prosty ale sprzedawcy często nie są zainteresowani tym aby klient rozróżniał gwarancję od odpowiedzialności za wady lub produktów ubezpieczeniowych stąd słowo gwarancja w ustach sprzedawcy może wiele (i nic) oznaczać.

można było po prostu ustawowo nakazać dwuletnią gwarancję producenta ale to byłoby za proste, nie mam nic przeciwko odpowiedzialności za wady lub podwójnej ochronie ale jeśli ustawodawca chce chronić konsumenta to powinien stosować proste rozwiązania a takim jest ustawowa dwuletnia gwarancja producenta.

ale jeśli się coś zmieniło i 6D ma dwuletnią gwarancję to chętnie się dowiem i będę się cieszył bo dotąd każdy canon którego kupiłem miał roczną gwarancję.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 15-01-2014 o 10:42
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów