Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Yn-468ii

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie Yn-468ii

Hej,
    Szukam lampy, dość taniej, bo chciałem się zmieścić w granicach 350-400zł. Znalazłem YN-468II za mniej więcej 360zł. Z ciekawości poszukałem na e-bayu i znalazłem tą samą lampę o 100zł taniej (Yongnuo TTL Flash Speedlite YN 468 Mark II FOR Canon Camera | eBay).
    Co myślicie ogólnie o tej lampie? Będzie to w sumie moja pierwsza, więc dużo nie oczekuję. Jedyne czego nie chcę, to żeby lampa się nie rozleciała po pół roku użytkowania . Może ktoś z Was miał z nią do czynienia?
    No i czy warto się zainteresować tą ofertą na e-bayu, czy lepiej dopłacić 100zł i kupić u nas w kraju?
    Pozdrawiam
    Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
    www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Domyślnie Odp: Yn-468ii

Ta będzie dużo lepsza - YN565EX E TTL Flash Speedlite W I TTL Remote FOR Canon Canon 650D 5D Mark III 817211026152 | eBay

Czy warto z ebaya, dodaj sobie 23% (vat) i sprawdź czy się opłaca.

Domyślnie Odp: Yn-468ii

Ja mam taką. Nie narzekam. Kupiłem pół roku temu i się jeszcze nie rozleciała. Prawda jednak taka, że używam raczej sporadycznie. Kilkanaście razy w domu, raz chrzest w kościele, kilka razy jakaś zabawa w lowkey i zamrażanie rozbryzgów wody.

Jakość wykonania wg mnie OK.

Kuzyn, który szuka drugiej lampy jako zapas do C EX430 - był moją YN zachwycony.

Minus - czasem za mało światła.

Kupiłem w Polsce bo mam gwarancję u sprzedawcy. Zanoszę lampę trzy ulice dalej, nie muszę za granicę jej wysyłać.

Uprawnienia umieszczania postów