Rzeczywiście fotki super, dokładnie wczoraj zajmowałem się tym samym, takim samym sprzętem - tylko zoo w Gdańsku. Mam pytanie natury technicznej ,czy przy wszystkich ujęciach miałeś włączony IS ?
Rzeczywiście fotki super, dokładnie wczoraj zajmowałem się tym samym, takim samym sprzętem - tylko zoo w Gdańsku. Mam pytanie natury technicznej ,czy przy wszystkich ujęciach miałeś włączony IS ?
TOM-EK
Nie, generalnie włączałem go tam, gdzie było widać, że jest potrzebny (np. 300mm w cieniu przez ciemną szybę ;-) ). Są EXIFy, także można sie z grubsza domyśleć.Zamieszczone przez TOM-EK
Wiesz, może to kwestia skromności ;-) Dla mnie airliners.net jest referencyjną stroną jeśli chodzi o zawartość i jakość fotek. Także jeśli oni mówią, że jest be, to ja to przyjmuję z pokorą i zadowalam się wrzuceniem zdjęć do siebie.Zamieszczone przez Scaramanga
Ojej, no przecież dokładnie to miałem na myśli... Z fizyki pamiętam taki rysunek gdzie na jednej osi było ciśnienie, na drugiej temperatura, a płaszczyzna była podzielona na trzy części. I widać było, że przy zmniejszającym się ciśnieniu para wodna skrapla się w niższej temperaturze. Może to się rzeczywiście nazywało inaczej niż "wykres stanów skupienia" - niestety w średniej szkole jeden pan mi skutecznie obrzydził fizykę (którą tak ogólnie bardzo lubię).Zamieszczone przez Scaramanga
Edit: aha już wiem, to "zmienia się" nie pasowało do reszty. Zmienia się nie wykres :-) tylko punkt skraplania. No ale to czepianie się słówek ;-)