Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1316

Wątek: [muflon]

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Rzeczywiście fotki super, dokładnie wczoraj zajmowałem się tym samym, takim samym sprzętem - tylko zoo w Gdańsku. Mam pytanie natury technicznej ,czy przy wszystkich ujęciach miałeś włączony IS ?
    TOM-EK

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOM-EK
    Rzeczywiście fotki super, dokładnie wczoraj zajmowałem się tym samym, takim samym sprzętem - tylko zoo w Gdańsku. Mam pytanie natury technicznej ,czy przy wszystkich ujęciach miałeś włączony IS ?
    Nie, generalnie włączałem go tam, gdzie było widać, że jest potrzebny (np. 300mm w cieniu przez ciemną szybę ;-) ). Są EXIFy, także można sie z grubsza domyśleć.

Cytat Zamieszczone przez Scaramanga
    Nie wydaje mi sie abys robil "poor quality",wiec co to za wymagania?
    Ja sadze,ze jak zwykle nie o to chodzi,tylko od widzimisie tego,kto nad tym trzyma lape...Trzeba samemu trzymac lape,wtedy czyjes dyletanctwo i brak wiedzy fotograficznej nie beda decydowaly o tym,ze zdjecia obiektywnie dobre i bardzo dobre powedruja z powrotem do nadawcy...
    Wiesz, może to kwestia skromności ;-) Dla mnie airliners.net jest referencyjną stroną jeśli chodzi o zawartość i jakość fotek. Także jeśli oni mówią, że jest be, to ja to przyjmuję z pokorą i zadowalam się wrzuceniem zdjęć do siebie.

Cytat Zamieszczone przez Scaramanga
    Krótkotrwały typ smug kondensacyjnych powstaje czasami w wyniku rozprężania się powietrza w wirach powstających u końców śmigieł jak w tym przypadku.
    Ojej, no przecież dokładnie to miałem na myśli... Z fizyki pamiętam taki rysunek gdzie na jednej osi było ciśnienie, na drugiej temperatura, a płaszczyzna była podzielona na trzy części. I widać było, że przy zmniejszającym się ciśnieniu para wodna skrapla się w niższej temperaturze. Może to się rzeczywiście nazywało inaczej niż "wykres stanów skupienia" - niestety w średniej szkole jeden pan mi skutecznie obrzydził fizykę (którą tak ogólnie bardzo lubię).

Edit: aha już wiem, to "zmienia się" nie pasowało do reszty. Zmienia się nie wykres :-) tylko punkt skraplania. No ale to czepianie się słówek ;-)

Uprawnienia umieszczania postów