miasteczko jak z bajki![]()
miasteczko jak z bajki![]()
Dobrze kojarzę, że #1 (śliczne!) i #2 to Chambord?
Zbierasz już, myślę, na TS-E 17?![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Po kolei, to:
- 2x Chambord
- 2x Chenonceau
- 2x Sully-sur-Loire
- 2x Azay-le-Rideau
- nie-mam-pojęcia-co-ale-wygląda-fajnie
- 2x Valençay
- Langeais
- Saumur
- Villandry
- Menars
Wszystko w promieniu 1-2h drogi samochodemNajwiększą sztuką było zaplanować tak czas, żeby wszędzie trafić, gdy słońce będzie z właściwej strony
A do tego "złotego" Chambord to w ogóle gnaliśmy na złamanie karku, zdążyliśmy dosłownie na ostatnie 10min.
Nie, "chwilowo nie planuję zakupów"Zamieszczone przez Bahrd
![]()
Taka mała imprezka na rozruch - Heli-Weekend Grenchen. Pogoda kiepska, w powietrzu prawie nic, fotki takie-sobie :-? a do tego się pochorowałem... ot do dopisania do listy jako "zaliczone" ;-)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
3,5,8....na prawdę bardzo fajne i dynamiczne!!
Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)
Danielu - szacuneczek... :-)
To mój pierwszy wpis na tym forum. Zaglądałem tu już kilka razy w ciągu ostatnich 4 miesięcy, od kiedy wziąłem do ręki aparat i chyba odkryłem, jak... cholernie piękna i wciągająca jest fotografia. O kosztach nie wspominając ;-). Do tej pory nic jeszcze nie pisałem - pomimo zaawansowanego wieku :-) - jestem na to zdecydowanie zbyt zielony. Ale dziś zajrzałem pierwszy raz do Galerii użytkowników, wszedłem do tego wątku i nie mogę się powstrzymać... :-).
Przypomniałeś mi dzieciństwo, sklejaki :-) i fascynację lotnictwem, która wówczas pozbawiona była takich możliwości oglądania skrzydlatego świata, jakie są teraz. Odkąd zrozumiałem, że do dęblińskiej szkoły nie pójdę ;-), lotnictwo poszło w odstawkę, ale dziś przy okazji Twoich zdjęć zrobiło mi się bardzo przyjemnie. Wiele z nich obejrzałem i jestem zauroczony. Klasa.
Fotki są wspaniałe. To pewnie już wiesz. Chcę w takim razie tylko jeszcze dorzucić, że ten szacuneczek z początku jest zarówno za zdjęcia, jak i za całokształt. Bardzo poważam sobie ludzi, którzy z taką pasją oddają się swoim zainteresowaniom i są w "swoim fachu" tacy dobrzy. Gratulacje i powodzenia we wszelkich kolejnych przedsięwzięciach...
Pozdrawiam serdecznie :-)
Mimo że to nie myśliwce to nadal miło się ogląda
A co się stało, że wstawiasz takie "maleństwa" (chodzi o rozmiar zdjęć)?
edit:
doczytałem post #1125![]()
Ostatnio edytowane przez comatus ; 30-03-2009 o 18:06
Nieźle... (numeracja) ;-)Zamieszczone przez cornatus
Kilka fotek z AERO Friedrichshafen. Najgorsza możliwa konfiguracja dla kogoś, kto chce zrobić jakiekolwiek zdjęcia w locie :-( Publiczność centralnie od północy, pas i flightline... pół kilometra dalej. Trzeba było szukać miejsca z drugiej strony (równie daleko). W użyciu 500mm, 20D i mocny crop.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
To już chyba moja ostatnia impreza "rozgrzewkowa" w tym roku... następne zdjęcia będą już "prawdziwe" ;-)
No cóż Danielu można napisać... jesteś zawodowiec.
Jak na rozgrzewkę, mocnego cropa itd. to chyba wrodzona skromność![]()
Tym bardziej czekamy na te "prawdziwe".
W twoim wątku nie ma lipy. Pozdrawiam świątecznie z północy!
C-F-K - forever
Najbardziej przypadły mi do gustu 4 i 11.
A 20D to powrót do wspomnień? ;-)