Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1316

Wątek: [muflon]

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Tu nie ma co dorabiać teorii "kanonów" i innych takich U mnie to jest naprawdę, banalnie proste: ja lubię to, co jest kolorowe, "ruchome" i gdzie ładnie wszystko widać. Takie też staram się robić, bez silenia się na ahtystę, którym i tak raczej nigdy nie będę. I dopóki będzie te parę osób, którym się to podoba, to będę tak robił ;-)

Kadry... co do cięcia skrzydeł, to już wiele razy pisałem Takie mam zboczenie i tak mi się podoba - take it or leave it

A jeśli macie na myśli poszerzenie w ogóle... no można próbować. W tym wypadku wybór byłby między:
    - obleśnym masztem wysokiego napięcia i drutami (powyżej). To zresztą i tak dobrze, bo kiedyś na każdym zdjęciu z tego miejsca miałem wysoki dźwig i czerwony napis INDUNI
    - ... choć gdyby dało się przekonać organizatorów imprezy, żeby przesunęli lot na inny dzień, gdy będzie widać Mont Blanc, to pewnie bym tak zrobił i męczył się z clone toolem. Niestety nie udało mi się dodzwonić
    - płotem lotniska od dołu (i tak go na którymś zdjęciu szopowałem)
    - zupełnie nie pasującym budynkiem schroniska dla azylantów (widać go zresztą kawałek na #6)
    - wierzchołkami masztów od oświetlenia pasa z lewej, przeplatanych płotem
    - zmianą miejsca na drugie dostępne, gdzie jest równie dobre światło, ale w tle jest jakaś instalacja lotniska i duży parking
    - ... lub któreś z pozostałych, gdzie byłoby słońce w twarz (no i w sumie dałoby się jakoś kombinować z sylwetkami w locie, tak jak w kilku z Axalpu)
    - ... no i oczywiście zawsze można było próbować się załapać do helikoptera prasy, który latał nad całością. To byłoby na pewno oryginalne ujęcie że też na to nie wpadłem

Kuba, Ty z ptakami masz naprawdę łatwiej :-) - jesteś ograniczony tylko przez swoje limity - czyli: jak bardzo chcesz zmoknąć, zmarznąć, w najgorszym razie wytaplać się w wodzie ;-) i zaliczyć (odpukać) jakieś straty w sprzęcie, ma się rozumieć potrzebna jest również duża wiedza o ptakach - ale chyba jest to do nauczenia?. Ja takich możliwości nie mam - choćby skały s**ły, nie mogłem np. podejść do tych DC-2 i DC-3, żeby zrobić moje ulubione 17mm leżąc przed samym nosem (wtedy wykombinowałbym i sposób na druty), stanąć na środku pasa, żeby korzystając z pięknego zachodzącego słońca zrobić zbliżenie na nochal i kabinę, złapać refleksy w śmigle Connie... takich pomysłów miałbym dziesiątki. W tym wszystkim przeszkadzał mi zresztą tylko jeden drobny szczegół: te samoloty stały na pasie ruchliwego międzynarodowego lotniska, w godzinach (prawie) szczytu ;-)

Także mam wybór: nie robić nic i popatrzeć, pstryknąć i zachować dla siebie, pstryknąć i pokazać. Wybieram ostatnie

JanuszP: mi porównywanie do kogokolwiek nie przeszkadza z tej prostej przyczyny, że mam je generalnie w nosie, bo do niczego tak naprawdę nie prowadzi

O kurde ale długie wyszło... wygląda jakbym się tłumaczył ;-) a miało być wręcz przeciwnie ;-)
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 20-10-2007 o 19:36

Uprawnienia umieszczania postów