Cytat Zamieszczone przez Ptaku Zobacz posta
W fotografii ptaków sprawa wyglada troszkę inaczej. Znalezienie sie po "własciwej" stronie barierki nie zalezy praktycznie od kogoś sprawdzającego stosowne pozwolenia, tylko od samego fotografującego. I własnie crop w tym wypadku jest swiadectwem, pójscia na łatwizne, niewiedzy, nie zastosowania odpowiednich środków lub brakow sprzetowych.
Oczywiście Właśnie z myślą o Twoich ptakach dodałem to "umiejętność" po "możliwość", nie chciałem już tego rozwijać w poście ;-)

Cytat Zamieszczone przez Ptaku
na swiecie istnieja masochosci tacy jak ja i M.Adamski ....którzy w ten własnie niewybrazalny sposób realizuja swoje hobby....wariaci czy dinozaury ???????
Absolutnie! Ani jedno ani drugie - najprościej mówiąc, tacy, dla których proporcje trzech "współczynników" z mojego poprzedniego posta są inne I przez to hobby staje się rzeczywiście trudniejsze, wymagające większych poświęceń itp. - i oczywiście efekty są lepsze, tego nigdy nie negowałem.

I jeśli kiedyś będę miał okazję polecieć w Alpy na backseacie F-18 (choć nie sądzę.. ja to ciapa zyciowa jestem i nie umiem/nie chce mi się zakręcić gdzie trzeba, zwłaszcza że wiem ile z tym zachodu :sad, to na pewno tak dobiorę obiektyw, żeby złapać resztę w całości.

No, może mały margines na drobne błędy ;-) ;-) ;-)