Strona 60 z 132 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1316

Wątek: [muflon]

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Znowu samoloty :) Taki dziwny airshow w Lodrino (włoska część Szwajcarii), na który:
    - najpierw chciałem jechać, bo organizują znajomi z Pilatus P3 Flyers
    - potem jednak nie jechałem, bo daleko
    - potem miałem lecieć, bo kolega się wybierał samolotem
    - potem kolega zachorował i nie poleciał
    - w ostatniej chwili pojechałem pociągiem (7h w jedną stronę)
    - a i tak okazało się że kicha... barierki/płot na 2m, daleko do pasa i słońce w twarz :(

Ostatecznie wkręciłem się na jedną z wieżyczek postawionych dla prasy i coś tam ustrzeliłem... ale w ogólności nie jestem zbyt zadowolony z efektów. Zamiast do tego Lodrino mogłem jechać na pokaz modeli do Bex :(

I dwie fotki tzw. "ambiance":

W szczególności miejsca dla "prasy" - ja siedziałem na dalszej z tych dwóch "niższych" wieżyczek :-D

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

no ładnie tam macie ...... mi sie podoba najbardziej 9 i 10 . 10 wiadomo za co, a 9 za fantastyczne odejście od tematu..... reszta także super najbardziej z reszty 4 (jak zostało zrobione ???)

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Mi też najbardziej 9 i 10 się podobają bo reszta to jakieś tam "jak zwykle swietnie ujęte śmigłowce i samoloty". A niech tam: w 1 przeszkadza mi to, że skrzydło zasłania częściowo głowę pilota.
    Co do wcześniejszych zdjęć i latającej krowy to jestem pod wrażeniem ale czy aby nie uchwyciłeś pewnego momentu uwiecznionego także TUTAJ?
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Fota naprawdę robi wrażenie.
    Czy "oni" na tym zdjęciu lecą tak nisko, czy ty byłeś wysoko na jakiejś zwyżce, bo zdjęcie wyglada jakbyście byli prawie na tej samej wysokości.

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Muflon przyznaj sie, że zacząłeś coś gmerać softwarowo przy Twoich fotach jakoś Ci kontrastu i kolorów w aparacie/szkle przybyło. Bardzo mi się podobają -tym razem wszystkie-a 9ka po prostu wymiata. Poza tym ładne światło.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

A u mnie się ostatnie fotki muflona nie chcą wyświetlić ani w operze ani w ff ani w IE. Ktoś może mi pomóc, bardzo jestem ich ciekaw.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    najbardziej z reszty 4 (jak zostało zrobione ???)
    Po kliknięciu na fotkę wyświetli się strona ode mnie z galerii z parametrami... 1/50s @400mm robi swoje No i stałem odrobinę wyżej "od przeciętnego misia". Kiedyś, jak już będę Wielkim I Znanym Fotografem (tm) to sobie ustawię taką sesję, w której złapię helikopter z pełnym dyskiem - to moje drugie marzenie oprócz chmurki przydźwiękowej (spełnione parę stron wcześniej)

Cytat Zamieszczone przez Zigi
    czy aby nie uchwyciłeś pewnego momentu uwiecznionego także TUTAJ?
    Spróbuję następnym razem patrzeć też w dół... a nuż się krowa zestracha i coś się uda ;-)

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Czy "oni" na tym zdjęciu lecą tak nisko, czy ty byłeś wysoko na jakiejś zwyżce, bo zdjęcie wyglada jakbyście byli prawie na tej samej wysokości.
    No, tak prawie... na fotce #14 pod podnośnikami są takie dwie wieżyczki z napisem "Bellinzona", ja stałem na tej dalszej. I rzeczywiście, do zrobienia tej fotki za specjalnie obiektywu nie musiałem podnosić.

Cytat Zamieszczone przez perqsista
    Muflon przyznaj sie, że zacząłeś coś gmerać softwarowo przy Twoich fotach jakoś Ci kontrastu i kolorów w aparacie/szkle przybyło
    No tutaj po prostu musiałem dłubać, i to sporo Tak jak napisałem wyżej, to były chyba najgorsze warunki do focenia jakie pamiętam - gorące powietrze, słońce w twarz, wysokie druciane barierki (często nawet wieża nie pomagała) i ogólnie kicha Gdybym się z odpowiednim wyprzedzeniem zarejestrował, miałbym możliwość załatwienia przepustki "access anywhere"... no a tak została tylko wieża organizowana naprędce na miejscu.

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    A u mnie się ostatnie fotki muflona nie chcą wyświetlić ani w operze ani w ff ani w IE.
    A co się dzieje jak klikniesz np. na ten link: http://img508.imageshack.us/img508/4261/01742lr3.jpg ? Ostatnio przed wrzuceniem na sieć przejeżdżam wszystko kombajnem który usuwa wszystkie możliwe exify/profile/thumbnaile/nie-wiem-co-jeszcze, zostawiając tylko super-standardowego jpega A jeśli nie działa... to "zapraszam do siebie" http://photosite.pl/aviation/lodrino06/

BTW: "Facet z gęsiami" nazywa się Christian Moulec, można o nim poczytać tu: http://www.vol-avec-les-oies.com/oies.htm - po francusku, ale od czego translatory ;-)

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Twe zdjęcia (zwłaszcza ostatnia grupa) zachwycają. Śmigłowiec #4 wprowadził mnie w osłupienie, są jeszcze inne perełki. Pięknie wykorzystałeś warunki. GRATULUJĘ
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

BTW: "Facet z gęsiami" nazywa się Christian Moulec, można o nim poczytać tu: http://www.vol-avec-les-oies.com/oies.htm - po francusku, ale od czego translatory ;-)[/QUOTE]

Koleś jest naprawdę bardzo pozytywnie zakręcony

Aha na zdjęciu #8 jest "obcięta" antenka za to ciut więcej pustego tyłu nie to żebym się czepiał ale pisali że się nie ma do czego przyczepić:-P

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

muflon - pyszne kadry

Strona 60 z 132 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów