Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1316

Wątek: [muflon]

Mieszany widok

Domyślnie

Za Eddie-m, az miło popatrzec
    Pozdr
    rafał gawełda

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ptaku
    Za Eddie-m, az miło popatrzec
    Nieśmiało nadmieniam że większość to prawie-pełne klatki (max. 1/3 cropa) i to całkiem ostre ;-) Tylko niestety nad kolorami w RAW jeszcze do końca nie panuję...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Tylko niestety nad kolorami w RAW jeszcze do końca nie panuję...
    Co masz dokładnie na myśli ?

Pozdr
    rafał gawełda

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ptaku
    Co masz dokładnie na myśli ?
    To, że po załadowaniu do C1 dowolnego RAWa z Pilatusem PC-21 (http://photosite.pl/aviation/riat06/pilatus/index.html) nie byłem w żaden sposób, żadną kombinacją pokrętełek, w stanie sprawić, żeby był czerwony Zawsze wychodziło mi mniej lub bardziej pomarańczowo. Próbowałem zmieniać profile na wszystkie możliwe strony, próbowałem w ogóle wyłączyć color-management itp. Ostatecznie skończyło się na akcji w PS, która selektywnie przesuwała 'hue' dla okolic pomarańczowego we właściwą stronę - ale i tak daleko do kolorów z JPG. Podobny problem miałem przy Red Arrows, choć w znacznie mniejszym stopniu.

I to wszystko sprawdzane na trzech różnych monitorach: dobre LCD w domu, kiepskie LCD w laptopie, dobre CRT w pracy. Profil wejściowy - domyślny dla mkIIN z C1Pro, wyjściowy sRGB (tak, wiem, że dla laptopowego LCD to i tak nie ma sensu ;-) ale efekt taki sam jak dla reszty).

Uprawnienia umieszczania postów