Strona 74 z 132 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1316

Wątek: [muflon]

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

maszynowe auta zawsze super Ci wychodzily
    co do ptaszkow to 1 , choc troche za ciasno jest , ale wziasc pod uwage kamienie jakie tam sa , to juz niech jest tak jak jest a reszta jak dla mnie to , lepiej Ci wychodza maszynowe ptactwa

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Nowy rok, na fotkach ciągle to samo :) Tym razem "impreza" pod zbiorczą nazwą WEF - tzw. operacja zapewnienia bezpieczeństwa w powietrzu dla zlotu ważniaków w Davos (na wypadek gdyby jakiś kamikadze miał ochotę jakimś szybkim myśliwcem walnąć w miejsce zjazdu).

Przez tydzień loty 24/7, piloci siedzący non stop w gotowości w maszynach, ostra amunicja itp. klimaty. No i raj dla spotterów... niestety względny, bo na czas WEF security w Payerne robi się trochę ostrzejsze niż zwykle - i trzymają lud na stronie pasa, skąd jest widok pod słońce. Także zostają wschody/zachody, detale itp. :) Ja sobie poradziłem tak:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Więcej u mnie: http://photosite.pl/aviation/wef07

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

4 jakoś tak najbardziej mi się podoba generalnie znów dochodze do wniosku że świetne zdjęcia robisz Niemniej jednak zbliżenia mi się jakoś tak nie podobają. Może i są ciekawe ale nie wiem.....
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ej temu efowi 18 cos sie w kole urwalo
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

1 ; 4 ; 9 ; 15 sa extra , prosto na kalendarz pozatym b. mi sie podobaja ramki

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    ...i trzymają lud na stronie pasa, skąd jest widok pod słońce. Także zostają wschody/zachody, detale itp. ....
    IMO ze zdecydowaną korzyścią dla zdjęć. Dzięki temu na większości masz super światło. Jak to czasem podporządkowanie się władzy pomaga w stawaniu się lepszym

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    1 ; 4 ; 9 ; 15 sa extra , prosto na kalendarz pozatym b. mi sie podobaja ramki
    no coz - jak to u Ciebie bywa przyzwyczailes do pewnego poziomu i go trzymasz :-)
    w tej serii (imo) 9 i 12 ale w odwrotnej kolejnosci (zboczenie po krajobrazach)

mnie rowniez ramki przypadly do gustu - mozesz podeslac na PW jak je robisz?

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak Zobacz posta
    mnie rowniez ramki przypadly do gustu - mozesz podeslac na PW jak je robisz?
    Ramki są oczywiście (c) Jac - on już dawno tak zdjęcia wklejał przecież.

Przepis jest bardzo prosty: czarna ramka na 1px, "drop shadow" na jakieś kilkanaście px, a na koniec "flatten image", z kolorem tła takim jak to w poście na forum. Ja to sobie oczywiście zautomatyzowałem - napisałem skrypt w perl/PerlMagick, który jako parametr dostaje nazwę forum + listę plików i wszystko robi się samo

(BTW: Drugi skrypt wrzuca pliki na żabę a trzeci generuje BBcode z linkami do mnie do galerii - full automat )

Domyślnie

Witam
    Biorąc pod uwage fakt iz fotografujesz jedynie z pozycji stojąc i to w okolicach pasa startowego, Twoja fotografia jest zadziwiajaca wszechstronna, finezyjna i ciesząca oko. Jestem pod wrazeniem Twojego warsztatu i dokonań.
    Znany CI pewnie - notabene - mój kolega z pracy Mariusz Adamski, własnie wydał własnym sumptem album. Czego i Tobie zyczę http://fotografuj.pl/News/Siegnac_Ni...mskiego/id/223
    Pozdr
    Rafał Gawełda
    P.S.
    Niebawem będe go miał w rekach wiec opowiem o wrażeniach

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Przepis jest bardzo prosty: czarna ramka na 1px, "drop shadow" na jakieś kilkanaście px, a na koniec "flatten image", z kolorem tła takim jak to w poście na forum. Ja to sobie oczywiście zautomatyzowałem - napisałem skrypt w perl/PerlMagick, który jako parametr dostaje nazwę forum + listę plików i wszystko robi się samo

(BTW: Drugi skrypt wrzuca pliki na żabę a trzeci generuje BBcode z linkami do mnie do galerii - full automat )
    ... obys nie poszedl dalej i (imagine):
    Cytat Zamieszczone przez muflon
    "zdjecia sie robia, nastepnie podaje parametr i zrodlo docelowe (celem automatycznego wywolania) no i na koncu po automatycznym zrobieniu, wywolaniu, dodaniu ramek, zamieszczeniu na serwerze bawie sie z dziecmi a wieczorem jedynie ogladam czy wszystko jest oki
    dzieki i pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Strona 74 z 132 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów