Strona 92 z 132 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1316

Wątek: [muflon]

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    myślę, ze zestawienie jeffreymilstein-a z muflonem jest zupełnie nietrafione (muflon nie miej żalu do VanMurdera) i grubym nieporozumieniem.
    Muflon masz pecha, że samolotów nie można fotografować w studiu;-)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Tu nie ma co dorabiać teorii "kanonów" i innych takich U mnie to jest naprawdę, banalnie proste: ja lubię to, co jest kolorowe, "ruchome" i gdzie ładnie wszystko widać. Takie też staram się robić, bez silenia się na ahtystę, którym i tak raczej nigdy nie będę. I dopóki będzie te parę osób, którym się to podoba, to będę tak robił ;-)

Kadry... co do cięcia skrzydeł, to już wiele razy pisałem Takie mam zboczenie i tak mi się podoba - take it or leave it

A jeśli macie na myśli poszerzenie w ogóle... no można próbować. W tym wypadku wybór byłby między:
    - obleśnym masztem wysokiego napięcia i drutami (powyżej). To zresztą i tak dobrze, bo kiedyś na każdym zdjęciu z tego miejsca miałem wysoki dźwig i czerwony napis INDUNI
    - ... choć gdyby dało się przekonać organizatorów imprezy, żeby przesunęli lot na inny dzień, gdy będzie widać Mont Blanc, to pewnie bym tak zrobił i męczył się z clone toolem. Niestety nie udało mi się dodzwonić
    - płotem lotniska od dołu (i tak go na którymś zdjęciu szopowałem)
    - zupełnie nie pasującym budynkiem schroniska dla azylantów (widać go zresztą kawałek na #6)
    - wierzchołkami masztów od oświetlenia pasa z lewej, przeplatanych płotem
    - zmianą miejsca na drugie dostępne, gdzie jest równie dobre światło, ale w tle jest jakaś instalacja lotniska i duży parking
    - ... lub któreś z pozostałych, gdzie byłoby słońce w twarz (no i w sumie dałoby się jakoś kombinować z sylwetkami w locie, tak jak w kilku z Axalpu)
    - ... no i oczywiście zawsze można było próbować się załapać do helikoptera prasy, który latał nad całością. To byłoby na pewno oryginalne ujęcie że też na to nie wpadłem

Kuba, Ty z ptakami masz naprawdę łatwiej :-) - jesteś ograniczony tylko przez swoje limity - czyli: jak bardzo chcesz zmoknąć, zmarznąć, w najgorszym razie wytaplać się w wodzie ;-) i zaliczyć (odpukać) jakieś straty w sprzęcie, ma się rozumieć potrzebna jest również duża wiedza o ptakach - ale chyba jest to do nauczenia?. Ja takich możliwości nie mam - choćby skały s**ły, nie mogłem np. podejść do tych DC-2 i DC-3, żeby zrobić moje ulubione 17mm leżąc przed samym nosem (wtedy wykombinowałbym i sposób na druty), stanąć na środku pasa, żeby korzystając z pięknego zachodzącego słońca zrobić zbliżenie na nochal i kabinę, złapać refleksy w śmigle Connie... takich pomysłów miałbym dziesiątki. W tym wszystkim przeszkadzał mi zresztą tylko jeden drobny szczegół: te samoloty stały na pasie ruchliwego międzynarodowego lotniska, w godzinach (prawie) szczytu ;-)

Także mam wybór: nie robić nic i popatrzeć, pstryknąć i zachować dla siebie, pstryknąć i pokazać. Wybieram ostatnie

JanuszP: mi porównywanie do kogokolwiek nie przeszkadza z tej prostej przyczyny, że mam je generalnie w nosie, bo do niczego tak naprawdę nie prowadzi

O kurde ale długie wyszło... wygląda jakbym się tłumaczył ;-) a miało być wręcz przeciwnie ;-)
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 20-10-2007 o 19:36

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Kuba, Ty z ptakami masz naprawdę łatwiej :-)
    no ba ..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Dwie seryjki z Axalpu. W tym roku wyjątkowo "lightowo" - tylko jeden dzień, w towarzystwie ekipy z forum Nikona ;-), do tego trafiłem pechowo, bo połowa pokazu była odwołana z powodu załamującej się pogody No ale jak się nie ma co się lubi, to się robi co się ma ;-)
    co tu durzo pisac, #3 wymiata ;-), zreszta cala seria jest na dobrym wysokim poziomie, oczywiscie nie zabraklo "firmowki" - czyli zblizenia na kabine pilota podczas obrotu... po raz kolejny zaluje ze mie tam nie bylo ... ale moze juz w '08 ;-)

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

mam nie daleko siebie lotnisko pasarzerskich samolotow , ale strach mi nie pozwala na wyciagniecie tam sprzetu pomieszalo sie troche w tym kraju i tak ze nie sprobuje tego typiuu fotek

co do fotek , to wole jednak te wojskowe skrzydelka

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    myślę, ze zestawienie jeffreymilstein-a z muflonem jest zupełnie nietrafione (muflon nie miej żalu do VanMurdera) i grubym nieporozumieniem.
    Muflon masz pecha, że samolotów nie można fotografować w studiu;-)
    ale ja nie próbowałem nikogo zestawiać tamten facet osiągną sukces (komercyjny) w tym co robi, czego Muflonowi gorąco życzę
    pod warunkiem że przestanie ciąć skrzydła i zacznie trochę myśleć nad kompozycją (a nie głupio się tłumaczyć)...
    kilka może kilkanaście fotek z galerii Muflona to perełki ... ale gdyby Muflon był pisarzem to można by powiedzieć że jest grafomanem
    pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    oczywiscie nie zabraklo "firmowki" - czyli zblizenia na kabine pilota podczas obrotu
    Znaczy podczas beczki?
    Dziwne bo tez mam takie zboczenie ze celuje w kabine jak ma byc beczka.
    W Radomiu Czesi od Gripena milo nas zaskoczyli i rozdali slicznie rozrysowany program pokazu - niby bylo wiadomo co i jak po kolei ale i tak mniej niz polowe zapamietalem - skupilem sie kiedy bedzie przelot "na żyletkę" .

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Powoli zaczynam nadrabiać zaległości... na początek staroć: Le Bourget 2007. Taki dziwny salon, gdzie najlepsze miejsca do robienia zdjęć są za płotem, a miejscówki prasowe... ssą :-)

Więcej i ładniej: http://danielrychcik.com/bourget07/index.html
    Jeszcze więcej, choć mniej ładnie: http://photosite.pl/aviation/paris07/index.html

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Daniel dlaczego twoja www wygląda u mnie(na safari) tak:
    http://http://danielrychcik.com/bourget07/index.html
    to tak chwilowo czy nie lubisz "nadgryzionych jabłek" ?
    1. super mimo uciętych skrzydełek
    10. ma coś w sobie z twórczości Jeffrey Milstein'a - i mi się podoba
    2,7 jakiego Blura używałeś Lens czy Gaussian?

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Daniel dlaczego twoja www wygląda u mnie(na safari) tak:
    http://http://danielrychcik.com/bourget07/index.html
    to tak chwilowo czy nie lubisz "nadgryzionych jabłek" ?
    O Jaki numerek OS/Safari? Ostatnio (znowu) zmieniałem silnik i ircowi makówkarze mi to testowali... upewnię się jeszcze dziś w pracy. Nie masz aktywnych jakichś adblocków? Póki co powinno pójść z wyłączonym JS ;-)

Jakby ktoś jeszcze miał jakieś problemy to koniecznie dajcie znać.
    2,7 jakiego Blura używałeś Lens czy Gaussian?
    Engine blur

Strona 92 z 132 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów