Strona 88 z 132 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 1316

Wątek: [muflon]

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No i dzięki za A-10. Nikt ich nie lubi...
    Kto nie lubi?! Dawaj go tu W Berlinie rok temu pół dnia się prażyłem na tarasie widokowym SXF, żeby zrobić choć nędzną, z pół kilometra, zamazaną (ciepło) fotkę... dla mnie to A-10 to była większa atrakcja niż całe Thunderbirds ;-)

Cytat Zamieszczone przez Bahrd
    A propos tapet - niektórzy mają 1920x1200...
    Żaden problem ;-) z tych fotek chyba tylko kilka było obciętych poniżej tego, większość ma ~2.5k w poziomie. Jak coś konkretnego chcesz, to pisz.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Muflon, poopisuj modele tych samolotów po kolei.
    Zrobione. BTW, nie to żebym reklamował ale podpisy są też w nowej galerii ;-)
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 02-08-2007 o 21:18

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dzięki
    a cropy silne, co tu gadać - to widać, że lipa i panie zaszumione to się echem odbije w sieci ja mówię..

;-)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

jak dla mnie to fotki sa swietne , ale tak z ciekawosci zapytam
    jak duzo tniesz zdjecia ?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    jak duzo tniesz zdjecia ?
    Hmmm... machnąłem sobie szybki skrypcik, który powiedział mi, że dla tego co wrzuciłem, średnia dłuższego boku przed skalowaniem "na forum" była równa 2741px I w tym wypadku to jest dość dobre oszacowanie - statykę raczej pstrykam od razu dobrze (choć i tak ciasno ) a w locie czasem lubię przycropować trochę bardziej, tak powiedzmy do 1500-1800. Niestety, po prostu brakuje mi ogniskowej

Cudów nie ma - 100-400, f/6.3, ISO250, trochę ciemno, wyciachane do jakichś 1400 w poziomie... to samo było przy większości pokazów w niedzielę, gdzie (wilgotność) samoloty latały z pióropuszami vortexów, a ja się mogłem co najwyżej oblizać i popatrzeć z zazdrością na skosnookich sąsiadów Jak ktoś mi jeszcze raz powie, że "to nie sprzęt robi zdjęcia", to, jak mówi poeta, zakur** z laczka i poprawię z kopyta ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Kto nie lubi?! Dawaj go tu W Berlinie rok temu pół dnia się prażyłem na tarasie widokowym SXF, żeby zrobić choć nędzną, z pół kilometra, zamazaną (ciepło) fotkę... dla mnie to A-10 to była większa atrakcja niż całe Thunderbirds ;-)
    Jak mówią: "gdyby młodość wiedziała, a starość mogła"... Mieszkałem 4 miesiące przy bazie treningowej A-10, a nad moim domkiem podchodziły łukiem do lądowania, tak średnio 48 razy na dobę, głównie w nocy...

Żaden problem ;-) z tych fotek chyba tylko kilka było obciętych poniżej tego, większość ma ~2.5k w poziomie. Jak coś konkretnego chcesz, to pisz.
    Dzięki - będę. Lancera na pewno
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

( Jak ktoś mi jeszcze raz powie, że "to nie sprzęt robi zdjęcia"

znany fotograf zostaje rozpoznany przez kucharza w restauracja -K: znam pana zdjęcia, musi mieć pan dobry aparat -F: milczy, zjadł spokojnie i mówi do kucharza, " bardzo smaczne, musi mieć pan dobre garnki "

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak naprawdę to taki "myx"
    "dobre to jest ? uhmm"
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    ( Jak ktoś mi jeszcze raz powie, że "to nie sprzęt robi zdjęcia"

znany fotograf zostaje rozpoznany przez kucharza w restauracja -K: znam pana zdjęcia, musi mieć pan dobry aparat -F: milczy, zjadł spokojnie i mówi do kucharza, " bardzo smaczne, musi mieć pan dobre garnki "
    Nie, żebym bym złośliwy, ale pijesz do konkretnego - ostatnio aktywnego - "znanego fotografa"? Bo ten z Twojego dowcipu ma charakterystycznie niską samoocenę...

A "odwieczny" problem fotograf-czy-(aparat+obiektyw+...) rozwiązuję sobie roboczo na własne potrzeby za pomocą rekurencji

Hmmm, niech AOL oznacza dowolną trójkę aparat, obiektyw, lampa
    Dobry fotograf, to taki, który otrzymawszy lepszą AOL, zrobi lepsze zdjęcia.
    I vice versa:
    Lepszy AOL, to taki, który w rękach dobrego fotografa pozwala zrobić lepsze zdjęcia.

Przykładowo, jeśli Kolega Muflon dorwie kiedyś 600-kę, to na jego croppach będziemy widzieć, czy pilot ma równe zęby.
    A na moich, że leci samolot.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Hmmm... machnąłem sobie szybki skrypcik, który powiedział mi, że dla tego co wrzuciłem, średnia dłuższego boku przed skalowaniem "na forum" była równa 2741px I w tym wypadku to jest dość dobre oszacowanie
    Sprawdź medianę Ponieważ znamy rozmiar matrycy i rozmiar zdjęć na forum, to się dowiemy, czy częściej ciąłeś bardziej, czy mniej...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 02-08-2007 o 22:52 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Ja tam powiem tyle: bardzo smaczne zdjęcia i szczerze mam gdzieś czy są one przycinane i podciągane w ps-e czy tez nie. Liczy się efekt.
    Jak ktoś ma pojęcie o fotografowaniu i dostanie większe możliwości miejscówkowo - sprzętowe to przeważnie zrobi ciekawsze fotki. To normalne Dlatego apeluję: wyślijmy muflona w powietrze, niech rozwinie skrzydła .
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 03-08-2007 o 10:59
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka Zobacz posta
    Superowe zdjęcia! Chyba najbardziej podoba mi się to z tymi racami (nr 10 w drugiej serii jak dobrze liczę). Nie wiem jaki tam samolot bo się na tych maszynach nie znam.
    jak mozna nie rozpoznac Jastrzębia ? Polskiego nieba strzegą! I nie race tylko flary .
    Mnie sie najbardziej podoba startujacy F15 #874.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 03-08-2007 o 09:45

Strona 88 z 132 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów