jak dla mnie to fotki sa swietne , ale tak z ciekawosci zapytam
jak duzo tniesz zdjecia ?
jak dla mnie to fotki sa swietne , ale tak z ciekawosci zapytam
jak duzo tniesz zdjecia ?
Hmmm... machnąłem sobie szybki skrypcik, który powiedział mi, że dla tego co wrzuciłem, średnia dłuższego boku przed skalowaniem "na forum" była równa 2741pxI w tym wypadku to jest dość dobre oszacowanie - statykę raczej pstrykam od razu dobrze (choć i tak ciasno
) a w locie czasem lubię przycropować trochę bardziej, tak powiedzmy do 1500-1800. Niestety, po prostu brakuje mi ogniskowej
Cudów nie ma - 100-400, f/6.3, ISO250, trochę ciemno, wyciachane do jakichś 1400 w poziomie... to samo było przy większości pokazów w niedzielę, gdzie (wilgotność) samoloty latały z pióropuszami vortexów, a ja się mogłem co najwyżej oblizać i popatrzeć z zazdrością na skosnookich sąsiadówJak ktoś mi jeszcze raz powie, że "to nie sprzęt robi zdjęcia", to, jak mówi poeta, zakur** z laczka i poprawię z kopyta ;-)
( Jak ktoś mi jeszcze raz powie, że "to nie sprzęt robi zdjęcia"
znany fotograf zostaje rozpoznany przez kucharza w restauracja -K: znam pana zdjęcia, musi mieć pan dobry aparat -F: milczy, zjadł spokojnie i mówi do kucharza, " bardzo smaczne, musi mieć pan dobre garnki "
Nie, żebym bym złośliwy, ale pijesz do konkretnego - ostatnio aktywnego - "znanego fotografa"? Bo ten z Twojego dowcipu ma charakterystycznie niską samoocenę...
A "odwieczny" problem fotograf-czy-(aparat+obiektyw+...) rozwiązuję sobie roboczo na własne potrzeby za pomocą rekurencji
Hmmm, niech AOL oznacza dowolną trójkę aparat, obiektyw, lampa
Dobry fotograf, to taki, który otrzymawszy lepszą AOL, zrobi lepsze zdjęcia.
I vice versa:
Lepszy AOL, to taki, który w rękach dobrego fotografa pozwala zrobić lepsze zdjęcia.
Przykładowo, jeśli Kolega Muflon dorwie kiedyś 600-kę, to na jego croppach będziemy widzieć, czy pilot ma równe zęby.
A na moich, że leci samolot.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sprawdź medianęPonieważ znamy rozmiar matrycy i rozmiar zdjęć na forum, to się dowiemy, czy częściej ciąłeś bardziej, czy mniej...
![]()
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 02-08-2007 o 22:52 Powód: Automerged Doublepost
EOS - conditio sine Kwanon...