Strona 72 z 132 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1316

Wątek: [muflon]

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Jeśli były by to minimalne lagi to bym nawet o tym nie wspomniał.
    Rozjeżdża się to dosyć mocno. Ale najciekawsze jest to, że jak odpaliłem to za pierwszym razem od razu po ściągnięciu to było idealnie jeśli chodzi o synchro - jedynie trochę zacinało ruch slajdów. No nic. Nie wypada się tym przejmować, bo problem leży po mojej stronie.

PS. Korzystałeś z triala PRODUCER'a ? Czy z "darmowego full'a" ?

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dopiero teraz obejrzałem,świetnie Ci to wyszło. Lagów nie stwierdzono.

PS. Pod koniec przy zaparkowanych Red Arrowsach miałem jakieś brzydkie czerwone plamy :/
    puszka, szkieŁko i błyskotka

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ags Zobacz posta
    Pod koniec przy zaparkowanych Red Arrowsach miałem jakieś brzydkie czerwone plamy :/
    No wiem, wiem, ta fotka Reds jest trochę na wyrost ;-)

Domyślnie

I jeszcze jedna uwaga.... to niestety dla mnie i na moj gust jest za dlugie. O polowe Powaznie .Ogladam to po raz enty i nie daje rady do konca wytrzymac. Nie z zazdrości , ale po prostu za dlugo.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    I jeszcze jedna uwaga.... to niestety dla mnie i na moj gust jest za dlugie. O polowe
    Hi hi hi To ja Ci powiem, że to jest najkrótszy slideshow w tym temacie jaki widziałem na różnych forach lotniczych I to najkrótszy... tak o połowę Ale fakt, że jakby chcieć z tego zrobić jakiś 'ad', to trzeba by tak do 2 minut zejść. No i znaleźć inny kawałek w tło
    Cytat Zamieszczone przez iczek
    Ogladam to po raz enty
    Mimo wszystko znaczy nie jest źle :-D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No piękne to wyszło.
    Kiedyś przy Thunderstrucku słuchanym nonstop w 2 dni napisałem software, który już działa bezbłednie z 6 lat
    Oprogramowanie nazywa sie ... piorun

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja tam mogę to oglądać bez końca. Jak pokazałem policyjnym pilotom to tylko buźki pootwierali i cmokali z zachwytu. Oni też tak mogą bez końca. Na pomysła wpadli by coś podobnego zrobić (oczywiście niebieski Mi-2 w roli głównej), ale ja takich odjechanych kadrów nie mam a wiedza o takim montażu zdjęć i muzyki jest zerowa. Może Muflon jakąś lekcję poprowadzisz? Masz w tym wprawę. Nie musi to być coś perfekcyjnego, choćby ogólny zarys na jakimś darmowym, prostszym programie.
    FOTOINKWIZYTOR

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze nie obejrzalem ale juz sie doczekac nie moge po tych komentarzach .

Jedna uwaga - czemu predkosc downloadu ograniczona do max 60kB/s (i spadala momentami do 30kB/s)? Odgorne ograniczenie czy akurat twoj serwer nie lubil mojej neostrady w momencie sciagania.
    Zazwyczaj 100MB sciagam blyskawicznie (Neo 6Mb), choc zalezy od jakosci zrodla.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Może Muflon jakąś lekcję poprowadzisz? Masz w tym wprawę. Nie musi to być coś perfekcyjnego, choćby ogólny zarys na jakimś darmowym, prostszym programie.
    Hehe... ale to był pierwszy slideshow jaki zrobiłem w życiu

Choć w sumie w porównaniu z tym co generują moi koledzy spotterzy z lokalnego forum (i większością pokazów jakie w życiu widziałem), to na pewno jedną zasadniczą radę mogę dać: nie myśleć o zdjęciach, ale o muzyce:

- Znaleźć kawałek, który pasuje klimatem do tego, co (z grubsza) chcemy pokazać. W szczególności, jeśli to ma być o jednej konkretnej maszynie, to hoho... 2minuty to wieczność - to może być pewien problem.
    - Pochodzić przez tydzień ze słuchawkami na uszach, próbując sobie wyobrazić "abstrakcyjnie", co byś chciał widzieć (u mnie słuchawki były niepotrzebne, bo kawałek znam co do nutki, a po głowie mi się to telepało przez miesiąc, codziennie przy powrotnym spacerze z pracy)
    - Mam na myśli takie myki jak powolny panning, gdy jest przejście w muzyce, sekwencję "startu", gdy jest kilka szybkich uderzeń, "energetyczne" zoomy na dopalacze tuż przed refrenem itp... no, kto oglądał ten wie o czym mowa
    - Dopiero, kiedy już tak naprawdę wiesz jak pokaz ma wyglądać, można pomyśleć o fotkach. Zwłaszcza jeśli robią to piloci, bo to pozwala zrobić naprawdę dokładnie to co się chce - ja w sumie miałem stosunkowo mały wybór różnych kadrów... no bo ile można kombinować z numerowanego miejsca na trybunie (m.in. dlatego próbowałem (za) mocno nadrabiać zoomami).

Co do serwera... no hmm, poza tym, że dziś rano leżał (standardowy problem - kobieta z odkurzaczem ;-)) to nie ma zupełnie żadnych ograniczeń. Jest to podpięte praktycznie jeden router od światłowodu i zero limitów transferu. M.in. dlatego położyłem pliki w pracy a nie u siebie na stronie

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jedna uwaga pilota co do tego slideshowu... On by widział zakończenie ukazujące dynamiczne lądowania, wyciągane spadochrony itd. Na resztę nie mógł się napatrzeć.
    Co do rady odnośnie muzyki to wielkie dzięki. Musimy to przemyśleć na spokojnie.
    FOTOINKWIZYTOR

Strona 72 z 132 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów