Tak w ogóle, to (wyjątkowo) polecam miłośnikom lotnictwa dokładniejsze przejrzenie zdjęć, które wrzuciłem do mojej galerii - bo są tam naprawdę niesamowite rarytasy, a zdjęcia są podpisane wg typów samolotów.
Niedługo pojawi się jakiś reportaż na lotnictwo.net :-D
a ten wybuch na końcu to co to??
najbardziej podoba mi się trzecie od góry - ładnie Ci wyszło rozmazanie tła, które podkreśla prędkość samolotu.
a w dwóch poniżej troszkę przeszkadza to pomarańczowe cosik.
a reszta bardzo ładna.![]()
Wybuch to część demonstracji walki powietrznej podczas I wojny światowej - kilkanaście samolotów, strzały, bomby i w ogóleMiód!
Niespecjalnie... no, chyba że ze względu na wagę albo szybkie serieZamieszczone przez Broncobilly
Tu raczej działa IS mode2 i 8fps niż np. AF.
Nie, na airliners jestem obrażony :-P po pewnym reject na początku roku. Najwyraźniej nie robie wystarczająco "good quality" :-PZamieszczone przez Broncobilly
Bo najwyraźniej maszynka do wyszukiwania typów zwariowała :-D PoprawiamZamieszczone przez Broncobilly
Po prawdzie to większość tych zdjęć lepiej (ostrość itp) wygląda w oryginale niż po przeskalowaniuZamieszczone przez Broncobilly
Większość to okolice pełnej klatki, z minimalnym cropem. No, w zdjęciach w locie może odrobinę więcej cięcia.
ja sie boje co bedzie, jak wrocisz z GB![]()
tez mi sie wydaje ze czesto przeginaja - mi też sporo w miare dobrych zdjec odrzucili a jednoczesnie inni seriami wstawiają im masówkę zrobiona małpa pod płotem - Moze swoich sponsorów traktują inaczej i trzeba zostać 1-st Class Member zeby tam coś wstawić ;-) i też sie znich wyleczyłem (mimo że to co mi przyjeli miało całkiem niezła ogladalność choć wcale najlepszym nie było z tego co im wysłałemZamieszczone przez muflon
Kilka bardzo mi się podoba, szczególnie te z panningiem oraz w locie (do góry brzuchem) . Co do tych statycznych to niezmiennie wolę szersze kadry
(to juz chyba takie zboczenie
)
jedyne zastrzezenie jakie mam do tych zdjec to ogolnie panujaca szarosc troche jak przez mgle, ale rozumiem ze taka byla pogoda? mozna by sprobowac podbic delikatnie kontrast - niestety kosztem detali w cieniach...
No i nareszcie z podpisami :-) yupiii![]()
Ja się nie boję, bo wiemZamieszczone przez nastier
Po prostu będę miał co robić w długie jesienno/zimowe wieczory
No właśnie kurde nie, pogoda była dobra. Ciekawe co spieprzyłem tym razem... za dużo zabawy shadow/highlight? :-(Zamieszczone przez Jac
Nie ciesz się za szybko, to w ramach wyjątku, bo i sprzęt wyjątkowy (i w wyjątkowych ilościach :-P).Zamieszczone przez Jac