O 10d niższa. Bo to było drzewiej. A może tylko o G5 niższa? Trzeba zajrzeć do galerii![]()
Oj ... zapierają dech w piersi te widoczki ... zapierają !!Zamieszczone przez muflon
. Z niecierpliwością czekam na rezultaty wypadu 1dmkIIn do Pragi !!
Jeśli dobrze dostrzegłem to jest Hama 77Zamieszczone przez lemina
?? i ja ongiś takowy posiadałem i co prawda ciężki nie jest ale ...
żeby kobieta jak widzę go taszczyła w tak morderczo trudnych warunkach ????![]()
Czyli jako statyw się nie bardzo sprawdziłaś, to jako tragarza Cię zatrudniał ??![]()
Mi generalnie jest trudno ustać bez ruchu (jako statyw to niezbyt dobrzeZamieszczone przez Moris
). Poza tym ile można
?
Poza tym, czy ja wyglądam na osobę, co statywu nie uniesie? A taszczyło się i jedno i drugie i ręce jaskoś mi jeszcze nie odpadły
A propos drugiego zdjęcia - śniegu powyżej kolan, a ja w kusych portkach... To jest ciekawostka biologiczna hie hie hie
Było w mierę dobrzeZamieszczone przez Jac
Trochę się wzrostem różnimy, ale nadal jako podstawka na piwo się nie nadaję
![]()
Ostatnio edytowane przez lemina ; 04-01-2006 o 00:07
@muflon - opadła mi szczena - super
Drugie rzeczywiscie dobre. Ale mi sie bardziej przedostatnie podoba - taki, maly, bialy samolocik - tym bym sobie polatal (bedac za sterami oczywiscie) bo na F-16 to i tak nie mam szans...
Jak daleko stales od tych samolotow (zdjecie nr 2 np.)? Jaka to ogniskowa zrobione?
(Raz tylko gdy strzelalem fotki samolotow to musialem uzyc... 100/2.8Macro bo 200/2.8L byl duzo za dlugi. Nawet przy 100mm caly samolot mi sie nie miescil w kadrze. No ale to bylo prawie pod samym plotem Jean Batten Airport w Auckland pod sama sciezka schodzenia...)
Ale to drugie na pełnym ekranie i w fullsize jest równie ostre! Po prostu gapię się i nie mogę przestaćZamieszczone przez djtermoz
Chyba będę musiał szybciej tą Pixmę kupić ;-)
Dwójka to 100-400 @100mm (f/6.3, 1/800). Staliśmy na końcu pasa, lekko w lewo od osi - czyli wyglądało to z grubsza tak, że samolot jest daleko.. daleko.. 400mm... a potem szybkie wciśnięcie puzona do siebie i seriami... seriami... ;-)Zamieszczone przez djtermoz
No mi z 1D zakres 100-400 zrobił się jeszcze lepszy, wręcz idealny do wszelkich form spottingu. Ostatnio na lotnisku chwytałem 737/A320 na styk z odległości kilkudziesięciu metrów.Zamieszczone przez djtermoz
Nie wiem dlaczego ale coś mnie strasznie w oczy razi !!Zamieszczone przez muflon
:wink:
Czy mamy szansę na umieszczonego gdzieś Fullsize-a ??bo jakoś to skalowanie mi szkodzi
![]()
CZAPKI Z GŁÓW PANOWIE !! .. chylę czoła ...
bez komentarza. jest zbędny po obejrzeniu zdjęcia # 2. brawo.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |