Strona 22 z 132 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 1316

Wątek: [muflon]

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jakby co, to galeria jest zawsze mirrorowana tu: http://isdc.unige.ch/~muflon/gallery/ - zupełnie inne łącze, w zupełnie innym kawałku sieci

Cytat Zamieszczone przez mxdanish
    Zamiast targać tą kupę sprzętu cztreokrotnie na 2500m, męczyć się itd... wpadłbyś ze swoją torbą na zlocik w Krakowie. Wtedy wszyscy byśmy się nacieszyli i sprzętem (Twoim, nowym i tym 'starszym')i fotkami
    No nie da rady Dla mnie wypady do Polski to 2-3 dni, szybko dentysta, impreza z kolegami w Toruniu i siup z powrotem. Już prędzej mogę urządzić zlot w Szwajcarii W tym roku miałem na powyższym airshow dwa wolne wygodne miejsca w domku (a gdyby odrzucić 'wygodne' to nawet więcej). Ochotnicy na 2006? ;-)

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ochotnicy na 2006? ;-)
    Ja sie wstepnie pisze, ale to zalezy od wieeeeelu czynnikow. Daj znac jak bedziesz domek rezerwowal
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Przybyło kilkaset klatek na liczniku w jedynce... Niestety nie są to "te fajne" BMXy, które kiedyś Snowboarder wstawiał - żadnych wiekszych akrobacji, czyste wyścigi. Ale i tak fajnie sie oglądało!

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Tak jak już gdzieś pisałem - dopiero przy tej okazji zobaczyłem tak naprawdę różnicę między 20D i 1D. Fps fps-em, ale szybkość AF....

Reszta zdjęć tu: http://www.ais.pl/~muflon/gallery/4/15/index.html

Nieco zmieniłem układ galerii - w tej chwili jest to zrobione tak, żeby w 1024x768 mieściło się "na wcisk", dzięki temu lepiej się ogląda w 1280x1024. No i na zdjęciach trochę więcej szczegółów widać...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

a jak z ISO jak dla mnie duze szumy (tzn moze nie duza ale widoczne)... i jakie szkla? 100-400 pewnie lekko ciemne?

EDIT: a juz widze na stronie...iso 1000
    EDIT2 :-) : wnioskuje po ogniskowych 70-200... przydala by sie 85 f/1,2
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 08-12-2005 o 18:29

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jac - to jest malutki szmerek a nie szum Nie chciałbyś widzieć zdjęć na ISO 1000 z E-1 .
    Muflon - zazdroszczę mozliwości obejrzenia takiej imprezki. Fajnie uchwycona dynamika zawodów.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Fajne fotki. Nie musza byc akrobacje zeby byly ciekawe.

Widze ze zeby 'zatrzymac' akcje to musiales ISO podciagnac do 1250. W 10D to sobie moge pomarzyc... A ostatnio robilem pare zdjec na zawodach kung-fu. Ciemno jak nie powiem gdzie, a tutaj trzeba zamrozic ruch. Skonczylo sie na ISO 800, f/2.8, 1/200-1/320 niedoswietleniu o pol EV i mocnym odszumianiu. I tak wyszlo kiepsko. Nie ma sie czym chwalic. Widze teraz do czego potrzebny jest lepszy sprzet.
    Moze kiedys...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Jac - to jest malutki szmerek a nie szum Nie chciałbyś widzieć zdjęć na ISO 1000 z E-1 .
    Muflon - zazdroszczę mozliwości obejrzenia takiej imprezki. Fajnie uchwycona dynamika zawodów.
    Pewnie bym nie chcal :-),, ale do rzeczy.. najpierw obejrzalem zdjecia pozniej zobaczylem ISO... jak na iso w okolicach 1000+ to jest OK, jednak bardziej podobaja mi sie samoloty.. tu zawinilo slabe oswietlenie hali... hyba muflon tez nie jest do konca zadowolony (tylko kilka setek zdjec ;-) ) co zrobic?, trzeba poczekac na nastepne zawody :-)

Miasto
    Zürich

Domyślnie

No więc po kolei: rzeczywiście, zacząłem od ISO1000, dość szybko zmieniłem na 1250 i tak do końca. 70-200, gdzieś w okolicach pierwszej działki (max. do f/4). No i seriami, seriami ;-)

Ze światłem problem był nie tyle taki, że go nie było - to swoją drogą, ale idzie przeżyć: ISO akceptowalne, obiektyw się wyrabiał, ja chyba też Gorsze było to, że fotki pstrykałem zza barierek, po prostu łażąc dookoła toru - co za tym idzie będąc często poniżej zawodników. I próbując uchwycić cokolwiek w locie dostawałem rowery na tle... pięknych jasnych okien (impreza była za dnia). Co to oznaczało przy parametrach jak powyżej, nie muszę pisać... Na torze było kilka wydzielonych wysokich miejsc dla fotografów, no ale niestety, nie dla psa kiełbasa ;-)

Ale i tak nie narzekam - mogło być gorzej, np. wydzielona trybuna i "sieć i patrz"

Cytat Zamieszczone przez Jac
    to sa moi faworyci (zdjeciowi) z tej imprezy (..)
    Eee, no co ty, ja tu się staram, odszumiam, wyostrzam wszystkie te śmigające dzieciaki a Tobie się podobają portrety? ;-)

A, i jeszcze coś.. jeśli Wasze dzieci coś będą kiedyś przebąkiwać o wyścigach BMX, to nie dajcie się na to nabrać. Średnio co trzeci wyścig kogoś znosili na noszach z usztywnionym kręgosłupem, a raz na godzinę odjeżdżała karetka...

Strona 22 z 132 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów