Strona 17 z 132 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1316

Wątek: [muflon]

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    tygrysy - szumnie zapowiadane "karmienie", na które czekałem pół godziny okazało się być kawałkiem mięsa, który zwierzak zaraz zwinął i tyle go widzieli. Do tego wszystko przez szybę
    http://www.ais.pl/~muflon/gallery/1/5/index.html
    Mieso musialo "kotkowi" poniekad smakowac...

Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scaramanga
    Albo się oblizywał na widok muflona
    BTW fotki super (chyba na 13-tym ostrość nie na oczy tylko dziób ale rozumiem że zamierzone )
    Ostatnio edytowane przez mxdanish ; 30-08-2005 o 09:16
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak smakowac ze az zzielenial po nim

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widze,ze mamy podobna jak nie identyczna estetyke kadru...

Domyślnie

Fotki fajne. Zapraszam do moich też z zoo.

http://canon-board.info/showthread.p...3134#post63134

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Hehe, wiedzialem ze to bedzie pierwsze pytanie Otoz normalnie (co zreszta widac w podpisie: 400mm, f/5.6, 1/180s). To bylo zaraz po deszczu. Jesli ktos wie jak dziala skrzydlo samolotu, to wie dlaczego ;-)No a jak jest podcisnienie, to zmienia sie nieco wykres stanow skupienia wody ;-) Kto gotowal wode w gorach przy 90C to wie o czym mowie

Co ma podcisnienie do "wykresu stanow skupienia wody",przepraszam,czego???" Nie,zebym sie czepial...Czy w tym Herculesie chlopaki gotowali wode na smigle?
    Lotnisko jak rozumiem znajduje sie w dolinie,a wiec mgla...spadl deszcz i bylo jeszcze bardziej wilgotno,bo woda zaczela parowac z betonu.Smiglo cielo powietrze dosc szybko,wiec jak skonkludowal Jac sa to smugi nie tyle "kompensacyjne",co kondensacyjne.Głównym czynnikiem powodującym tworzenie się smug kondensacyjnych jest ochłodzenie gazów spalinowych, które posiadają dużą zawartość pary wodnej w wyniku spalania się materiałów pędnych. Krótkotrwały typ smug kondensacyjnych powstaje czasami w wyniku rozprężania się powietrza w wirach powstających u końców śmigieł jak w tym przypadku.Czarow w tym bynajmniej nie ma...
    Ostatnio edytowane przez Scaramanga ; 30-08-2005 o 10:20

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Khazad
    Fotki fajne. Zapraszam do moich też z zoo.

http://canon-board.info/showthread.p...3134#post63134
    Ten z pewnoscia zastanawia sie nad slusznoscia teorii nieoznaczonosci Heisenberga...Cudne! )))

Tylko co my,ludzie,mozemy o tym wiedziec...
    Ostatnio edytowane przez Scaramanga ; 30-08-2005 o 10:24

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOM-EK
    Rzeczywiście fotki super, dokładnie wczoraj zajmowałem się tym samym, takim samym sprzętem - tylko zoo w Gdańsku. Mam pytanie natury technicznej ,czy przy wszystkich ujęciach miałeś włączony IS ?
    Nie, generalnie włączałem go tam, gdzie było widać, że jest potrzebny (np. 300mm w cieniu przez ciemną szybę ;-) ). Są EXIFy, także można sie z grubsza domyśleć.

Nie wydaje mi sie abys robil "poor quality",wiec co to za wymagania?
    Ja sadze,ze jak zwykle nie o to chodzi,tylko od widzimisie tego,kto nad tym trzyma lape...Trzeba samemu trzymac lape,wtedy czyjes dyletanctwo i brak wiedzy fotograficznej nie beda decydowaly o tym,ze zdjecia obiektywnie dobre i bardzo dobre powedruja z powrotem do nadawcy...
    Wiesz, może to kwestia skromności ;-) Dla mnie airliners.net jest referencyjną stroną jeśli chodzi o zawartość i jakość fotek. Także jeśli oni mówią, że jest be, to ja to przyjmuję z pokorą i zadowalam się wrzuceniem zdjęć do siebie.

Krótkotrwały typ smug kondensacyjnych powstaje czasami w wyniku rozprężania się powietrza w wirach powstających u końców śmigieł jak w tym przypadku.
    Ojej, no przecież dokładnie to miałem na myśli... Z fizyki pamiętam taki rysunek gdzie na jednej osi było ciśnienie, na drugiej temperatura, a płaszczyzna była podzielona na trzy części. I widać było, że przy zmniejszającym się ciśnieniu para wodna skrapla się w niższej temperaturze. Może to się rzeczywiście nazywało inaczej niż "wykres stanów skupienia" - niestety w średniej szkole jeden pan mi skutecznie obrzydził fizykę (którą tak ogólnie bardzo lubię).

Edit: aha już wiem, to "zmienia się" nie pasowało do reszty. Zmienia się nie wykres :-) tylko punkt skraplania. No ale to czepianie się słówek ;-)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie [muflon] Mata Hari

Z wizytą u grupowicza pycia w Kolonii. Na początek - amatorskie fotki amatorskiego zespołu :-) Reszta bedzie musiała poczekać aż skończę trawić produkty airshow w Lausanne..

http://www.ais.pl/~muflon/gallery/4/14/index.html

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ten z pewnoscia zastanawia sie nad slusznoscia teorii nieoznaczonosci Heisenberga...Cudne! )))

Tylko co my,ludzie,mozemy o tym wiedziec...
    Na moje oko to raczej jest głodny.

Strona 17 z 132 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów