Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Obiektyw... - 18-135 mm

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Obiektyw... - 18-135 mm

Cytat Zamieszczone przez cichy1983 Zobacz posta
    No i kupowanie u autoryzowanego sprzedawcy wydawlo mi sie jakies takie pewniejsze ( w sumie nie wiem czemu) jesli chodzi o wspolprace obiektyw-body canona, czy ewentualnej kwestii rozrzutu jakosciowego. Tyle ze teraz wrazie potrzeby wizyty w serwisie obiektywu musze pokryc koszty przesylki.

Wysłane z mojego Grand X In przy użyciu Tapatalka
    Ubezpieczenia nie musisz brać do obiektywu. Wszystko zależny od tego jak nachalny jest sprzedawca i kto kredytuje towar. Ja ubezpieczenie olałem i mam 10 "gołych" rat 0%. Pewnie dlatego jest on 50zł droższy na półce sklepowej niż w Sigma PRO.
    Sigma PRO Centrum kredytuje przez Żagiel, a to szubrawcy. Jak masz układ w PRO to dadzą Ci przetestować kila obiektywów (zawodowi foto), a jak wchodzisz z ulicy to zawsze mają jeden. Co druga Sigma i Tamron i tak wysyłane są do serwisu producenta na kalibrację.

Najważniejsza sprawa to sprawdzić sobie w serwisie i wykalibrować do wzorca AF aparatu. Na gwarancji za free! A to podstawa dalszych poszukiwań.
    Kolega otrzymał odp. z Sigmy, ze wszystko ma swój zakres regulacji teraz wykalibrował AF Canona do wzorca i na planszy 45° ma rozkład GO 50/50. Tamron i Sigma nie dotykają AF w puszce, bo nie mają takich uprawnień. Tak samo jak serwis Canona nie kalibruje obiektywów innych producentów.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 20-01-2014 o 12:53

Uprawnienia umieszczania postów