Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Obiektyw... - 18-135 mm

Dopiero zaczyna Awatar cichy1983
    Miasto
    płock

Domyślnie Odp: Obiektyw... - 18-135 mm

Sigma 17-50 F2.8 EX DC OS HSM - Do lustrzanek cyfrowych z niepełną klatką APS-C - Obiektywy - sigma-sklep.pl
    troszkę taniej , obsługa bardzo miła. drugiego dnia po zamówieniu przez internet obiektyw był u mnie i jak narazie odpukać zadnych z nim problemów
    dużo chęci mało jeszcze umiejętności...

Cytat Zamieszczone przez cichy1983 Zobacz posta
    Sigma 17-50 F2.8 EX DC OS HSM - Do lustrzanek cyfrowych z niepełną klatką APS-C - Obiektywy - sigma-sklep.pl
    troszkę taniej , obsługa bardzo miła. drugiego dnia po zamówieniu przez internet obiektyw był u mnie i jak narazie odpukać zadnych z nim problemów
    Tylko u nich raty nie wynoszą 0%.

Miasto
    płock

No fakt. Bralem za gotowke. Ale przynajmniej nie wciskaja jakichs dziwnych ubezpieczen do kredytu. Bralem w euro 2 lata temu kamere(chcialem na 10 rat 0%) i po dlugich bojach udalo sie dopiero na 30 rat niby 0% ale z ubezp. sprzetu. Od tej pory tylko gotowka

Wysłane z mojego Grand X In przy użyciu Tapatalka

Miasto
    płock

No i kupowanie u autoryzowanego sprzedawcy wydawlo mi sie jakies takie pewniejsze ( w sumie nie wiem czemu) jesli chodzi o wspolprace obiektyw-body canona, czy ewentualnej kwestii rozrzutu jakosciowego. Tyle ze teraz wrazie potrzeby wizyty w serwisie obiektywu musze pokryc koszty przesylki.

Ostatnio edytowane przez cichy1983 ; 20-01-2014 o 12:17

Cytat Zamieszczone przez cichy1983 Zobacz posta
    No i kupowanie u autoryzowanego sprzedawcy wydawlo mi sie jakies takie pewniejsze ( w sumie nie wiem czemu) jesli chodzi o wspolprace obiektyw-body canona, czy ewentualnej kwestii rozrzutu jakosciowego. Tyle ze teraz wrazie potrzeby wizyty w serwisie obiektywu musze pokryc koszty przesylki.

Ubezpieczenia nie musisz brać do obiektywu. Wszystko zależny od tego jak nachalny jest sprzedawca i kto kredytuje towar. Ja ubezpieczenie olałem i mam 10 "gołych" rat 0%. Pewnie dlatego jest on 50zł droższy na półce sklepowej niż w Sigma PRO.
    Sigma PRO Centrum kredytuje przez Żagiel, a to szubrawcy. Jak masz układ w PRO to dadzą Ci przetestować kila obiektywów (zawodowi foto), a jak wchodzisz z ulicy to zawsze mają jeden. Co druga Sigma i Tamron i tak wysyłane są do serwisu producenta na kalibrację.

Najważniejsza sprawa to sprawdzić sobie w serwisie i wykalibrować do wzorca AF aparatu. Na gwarancji za free! A to podstawa dalszych poszukiwań.
    Kolega otrzymał odp. z Sigmy, ze wszystko ma swój zakres regulacji teraz wykalibrował AF Canona do wzorca i na planszy 45° ma rozkład GO 50/50. Tamron i Sigma nie dotykają AF w puszce, bo nie mają takich uprawnień. Tak samo jak serwis Canona nie kalibruje obiektywów innych producentów.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 20-01-2014 o 12:53

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Co druga Sigma i Tamron i tak wysyłane są do serwisu producenta na kalibrację.
    Jakoś mam wrażenie, że baaaardzo uogólniasz i w sprawie "...szubrawców" jak i wysyłania sigmy i tamronów do serwisów.
    Mam dwie sigmy na dwóch body (zamiennie) i żadnej nie wysyłałem do serwisu. Nie wiem, może nie mieszczę się w statystyce.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 20-01-2014 o 17:21

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów