jest już, wszystko ok, aparat wyczyszczony jak nowy z nową migawką :-), czy mogę w jakiś sposób sprawdzać stan licznika czy tylko serwis?
jest już, wszystko ok, aparat wyczyszczony jak nowy z nową migawką :-), czy mogę w jakiś sposób sprawdzać stan licznika czy tylko serwis?
Ostatnio edytowane przez nniwi ; 27-01-2014 o 19:08
Na jak długo dostałeś gwarancje na częśc i na robociznę?
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
6 miesięcy
--- Kolejny post ---
za pomocą tego programu http://www.camerashuttercount.com/ odczytałem przebieg aparatu jest dokładnie 155084 czyli od tego momentu powinienem naliczać kolejne zdjęcia?, jest może jakiś inny sposób?
pozdrawiam
Nie jestem pewny ale chyba nie wyzerujesz migawki
Też używałem tego programu do odczytu.
6 miesięcy gwarancji?
Ale na co? Na robociznę ,czy na części?
Jeżeli założono nowe części i wyczyszczono jedynkę to 6 miesięcy jest trochę mało.
W sumie nie słyszałem by padł spust czy uszczelnione przyciski.
Tak generalnie to chyba masz aparat na nowe 200 tys .
Stara ale porządna pucha.
Gratuluje dobrej (moim zdaniem) decyzji.
2x dSLR (Canon)
"6 miesięcy na wykonaną usługę z wyłączeniem elementów eksploatacyjnych oraz usług nietrwałych, takich jak czyszczenie. odpowiedzialność serwisu w okresie gwarancji nie obejmuje ewentualnych strat i utraconych korzyści związanych z działaniem części." czyli 6 miesięcy na wykonaną usługę a na migawkę 200tys?
300 tys to chyba jest gwarancja fabryczna Canona na jedynki.
Tzn bezpłatna wymiana do 300 tys bez daty.
Kiedyś Canon oficjalnie to potwierdzał.
Jak jest dziś to nie wiem, ale jeżeli wymienia autoryzowany serwis na oryginalnych częściach to powinni dać gwarancje na ok 100 tys.W końcu to flagowy model
2x dSLR (Canon)