Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Fotografia ślubna-wymiana sprzętu

Mieszany widok

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie Odp: Fotografia ślubna-wymiana sprzętu

Moja szczera rada, na początek to pokuś się o przeczytanie wątku dla ślubniaków.
    Lektura pozwoli Ci na większe sprecyzowanie swoich problemów bo właśnie w tamtym wątku każde szkło i body zostało rozebrane na czynniki pierwsze.
    A później trzeba spróbować pożyczyć upatrzony sprzęt i zobaczyć czy faktycznie Ci pasuje.

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Ten wątek potrafi namieszać w głowie. Lepiej samemu podumać czego Ci trzeba. Jakie masz kościoły sale itd. Dla jednego wystarczy zoom 2,8 a dla kogoś innego stałki 1,2. pomyśl sam ja czytałem czytałem, a wybrałem po swojemu nie żałuje
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

Potwierdzam co napisal maciek123ss, sam musisz okreslic co chcesz, jak poczytasz ten watek to sie okaze ze musisz miec min 5d mk3 plus 35l, 50l, 85l i jeszcze 135l, tylko stalki bo zoomem to sie nie da robic wg mnie pogladaj fotki wykonane roznymi obiektywami i cos wybierz, tutaj mozesz nawet szukac z danym body: http://pl.pixel-peeper.com/lenses/?l...ax=none&res=12
    Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |

Coś już napisał
    Miasto
    niewielka

Ja bym radzil jedna z dwoch opcji.
    Opcja 1: "tanio" (interesujaca w zasadzie jedynie wtedy, jesli nie chcesz przekroczyc kwoty 8000). Canon 70d lub uzywka 7d + Sigma 18-35 f/1.8. Z czasem dokupisz do tego lampe i C 85 f/1.8 do portretow i masz kompletny zestaw. Ja takiego uzywam na 7d i daje rade (choc w bardzo ciemnych miejscach rzeczywiscie brakuje ISO).
    Opcja 2: "dobrze" - poczekac chwile lub dopozyczyc pare zlotych i wziac Canon 6d + Tamron 24-70 f/2.8 ze stabilizacja. W dalszej kolejnosci, tak jak powyzej - jasna portretowka + lampa. To jest zestaw duzo lepszy i bardziej perspektywiczny niz ten pierwszy, a w sumie niewiele drozszy.

Cytat Zamieszczone przez roja Zobacz posta
    Opcja 2: "dobrze" - poczekac chwile lub dopozyczyc pare zlotych i wziac Canon 6d + Tamron 24-70 f/2.8 ze stabilizacja. W dalszej kolejnosci, tak jak powyzej - jasna portretowka + lampa. To jest zestaw duzo lepszy i bardziej perspektywiczny niz ten pierwszy, a w sumie niewiele drozszy.
    I tego się najlepiej trzymać.

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    I tego się najlepiej trzymać.
    zdecydowanie opcja 2.
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

A ja napiszę tak:
    rób dalej plenery, a jak odłożysz dość kasy by kupić min. 5D MKII to zaczniesz prawdziwą zabawę w śluby. Rok czasu i będziesz miał portfolio... W tym czasie dojrzejesz do decyzji co Ci potrzebne, a co nie
    Ja zaczynałem od 550D + lampa i gdyby nie fakt że robiłem znajomym (którzy nie planowali mieć fotografa) to szkoda zachodu bo szybko kiepskimi zdjęciami popsujesz sobie reputację Do mnie nikt pretensji nie miał bo cieszyło ich to że mieli cokolwiek
    Ostatnio edytowane przez Morfii ; 19-02-2014 o 11:17
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów