Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Fotografia ślubna-wymiana sprzętu

Domyślnie Fotografia ślubna-wymiana sprzętu

Jestem posiadaczem 450, w zestawie z kitem 18-55, 50/1.8. Na M42- helios 58/2, revue 37/2,8.
    Zrobiłem tym zestawem 3 sesje plenerowe ślubne i uważam, że czas na coś lepszego. Malowaniem światłem interesuję się już od 5 lat, więc przyszła pora na więcej wolnego czasu i zainwestowanie w swój rozwój. Wiążą się za tym ogromne trudne dylematy, co wybrać.
    Na początku celowałem w górną półkę (5D Mark II, przeliczenie kosztów mnie przerosło) później w 70D. Chodzi o wymianę sprzętu o większym ISO niż 450 na maksymalnym 1600 w kościele będzie słabo. Pytanie do Was co polecacie? Kupić dobre szkła do 450D, kupić inne body, i opcja najlepsza i dość kosztowna nowe body i dodatkowe szkła?
    Liczę na szczere rady.

Dopiero zaczyna Awatar Ernesth
    Miasto
    Krynica-Zdrój

Domyślnie Odp: Fotografia ślubna-wymiana sprzętu

O jakiej kwocie mówimy?
    Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl.

pozdrawiam Wojtek

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

a to nie jest tak ze dla slubniakow jest specjalny dział???

Bywalec Awatar Wojtko
    Miasto
    Okolice Gorzowa

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Chcesz robić śluby i nie wiesz czego Ci potrzeba??? Nie osłabiaj mnie!
    Canona sprzętów kilka.

Bywalec Awatar Wojtko
    Miasto
    Okolice Gorzowa

Cytat Zamieszczone przez Gargins Zobacz posta

Od czegoś trzeba zacząć. Wg mnie najlepiej żebyś zaczął od korpusu FF i do tego dokupił jedno porządne szkło + lampę. Spróbuj kupić 24-70L lub 24-105L. Popracuj zoomem na FF i zobacz jakie ogniskowe wykorzystujesz najczęsciej. Potem pomyśl o stałkach. Lepiej kup jedno dobre narzędzie niż 5 słabszych. Wszystko co napisąłem uwzględniajcie z "wg mnie".

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez mitron Zobacz posta
    Jestem posiadaczem 450, w zestawie z kitem 18-55, 50/1.8. Na M42- helios 58/2, revue 37/2,8.
    Zrobiłem tym zestawem 3 sesje plenerowe ślubne i uważam, że czas na coś lepszego. Malowaniem światłem interesuję się już od 5 lat, więc przyszła pora na więcej wolnego czasu i zainwestowanie w swój rozwój. Wiążą się za tym ogromne trudne dylematy, co wybrać.
    Na początku celowałem w górną półkę (5D Mark II, przeliczenie kosztów mnie przerosło) później w 70D. Chodzi o wymianę sprzętu o większym ISO niż 450 na maksymalnym 1600 w kościele będzie słabo. Pytanie do Was co polecacie? Kupić dobre szkła do 450D, kupić inne body, i opcja najlepsza i dość kosztowna nowe body i dodatkowe szkła?
    Liczę na szczere rady.
    Nie napisałeś jaki masz budżet a to podstawowe pytanie :-)
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez Gargins Zobacz posta
    "Trafiliście w sedno tarczy"
    też mi się zdaje że temat to podpucha...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Budżet stale rośnie, aktualnie jestem w stanie przeznaczyć 8 000. Ofert szkieł jest mnóstwo od canonowskich przez sigmy, tamrony itd. Nie wiem na co się zdecydować, jak działa AF itp.

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Moja szczera rada, na początek to pokuś się o przeczytanie wątku dla ślubniaków.
    Lektura pozwoli Ci na większe sprecyzowanie swoich problemów bo właśnie w tamtym wątku każde szkło i body zostało rozebrane na czynniki pierwsze.
    A później trzeba spróbować pożyczyć upatrzony sprzęt i zobaczyć czy faktycznie Ci pasuje.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów