Cytat Zamieszczone przez kobonk Zobacz posta
Jak masz info o szkle z dobrego źródła, to bierz - to dobra cena. A propos - właśnie wystawiam swojego 24 70 na sprzedaż i przejrzałem trochę ogłoszeń. Mam momentami wrażenie, że wśród oferentów sprzętu foto pojawia się motyw a'la dziadek z Niemiec w przypadku używanych samochodów. Tamten jeździł tylko do kościoła w niedzielę, z kolei obiektywy były używane "tylko na dwóch ślubach i trzy razy w studio"... Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ktoś wydając 4 - 5 tys. na szkło używał go raz na jakiś czas...
U mnie sprawa już domknięta, bo wziąłem właśnie tego 24-70, o którym tu wcześniej pisałem. Może nie jest tak idealnie jak w opisie, ale naprawdę nie mogę narzekać. Szkła czyste, mechanika i elektronika działa, rocznik młody, myślę że zostanie ze mną na długo.

Przy okazji - dziękuję Wam za pomoc, zwłaszcza że porady były prawie jednoznaczne i potwierdziły mój kierunek myślenia.

Z tymi opisami aukcji jest tak jak piszesz. Zupełnie jak opisy sprowadzonych z Niemiec VW. Kto przy zdrowych zmysłach uwierzy, że tak ciężkiego, drogiego szkła używał amator do zdjęć na wakacjach?