Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Zmiany w szklarni - pomożecie?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar marcar
    Miasto
    Tychy

Domyślnie Odp: Zmiany w szklarni - pomożecie?

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Jeśli szkło w dobrym stanie, to jest bardzo dobra cena. Ja swój sprzedałem bez specjalnych problemów za 4200 zł niecałe pół roku temu. To jest pancerny obiektyw i nietrudno go utrzymać w dobrym stanie.
    No to bardzo dobrze go sprzedałeś. Obserwuję aukcje od jakiegoś czasu i ceny ponad 4 kzł dawno nikt nie wystawił ani nie osiągnął.
    Martwią mnie ceny używanych 24-105 (w kontekście czekającej mnie sprzedaży). Niedawno latały po 2200-2300 a teraz stoją za 1800 i chętnych mało widać. Zły moment na sprzedaż? Poczekać aż się skończy cash back/zima/karnawał/what else?

Uzależniony

Domyślnie Odp: Zmiany w szklarni - pomożecie?

Cytat Zamieszczone przez marcar Zobacz posta
    No to bardzo dobrze go sprzedałeś. Obserwuję aukcje od jakiegoś czasu i ceny ponad 4 kzł dawno nikt nie wystawił ani nie osiągnął.
    Do mnie zatelefonował jakiś człowiek z pretensjami, że co ja sobie wyobrażam, że ja chyba nie chcę sprzedać tego obiektywu. Potem zatelefonował następny, że jeśli rzeczywiście szkło jest w opisywanym stanie, to je kupi. Przyjechał z ekspertem, ten macał godzinę obiektyw, włączyłem im lampy, ekspert popstrykał portrety przyszłego nabywcy, obejrzał na laptopie, stwierdził że dobry egzemplarz, stan igła i ..najprawdopodobniej nigdy nie upadł. Zapłacili i jeszcze zapytali dlaczego pozbywam się takiego szkła, więc pokazałem im marka II . Z resztą człowiek z tutejszego forum od ręki oferował mi 4000 zł. Dobry egzemplarz tego obiektywu po prostu jest wart takiej kwoty, szczególnie wziąwszy pod uwagę cenę wersji II i dostępne alternatywy.

Cytat Zamieszczone przez marcar Zobacz posta
    Martwią mnie ceny używanych 24-105 (w kontekście czekającej mnie sprzedaży). Niedawno latały po 2200-2300 a teraz stoją za 1800 i chętnych mało widać. Zły moment na sprzedaż? Poczekać aż się skończy cash back/zima/karnawał/what else?
    Oczywiście, że przeczekać Cash-back. Dziś biorę 16-35 (zwrot 820 zł), ale ze sprzedażą 17-40 poczekam do przedwiośnia .

Uprawnienia umieszczania postów