Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Te kobiety to jednak niezdecydowane!

dikey00
    Guest

Domyślnie Te kobiety to jednak niezdecydowane!

Witam. Nie jestem pewna, czy na dobrym forum zadaje to pytanie. Zastanawiam sie nad wyborem lustrzanki. Na początku wybór padł na canona 600d + 18-135 +50 1.8 Ale im więcej zaczęłam, czytać, śledzić, tym bardziej strony porównawcze zaczęły mącić mi w głowie... Moim drugim wyborem jest Nikon d5200 + 18-105 + 50 1.8G . Byłam, oglądałam, dotykałam , lepiej leży mi w dłoniach canon, wizualnie też bardziej mi się podoba, aczkolwiek czytałam że 5200 jest lepszy pod względem matrycy , jakości zdjęć itd... Nie kwestionuje tych dwóch systemów, nie chcę po prostu przypłacic wizualnych odczuć jakością zdjęć. Który zestaw uważacie za - mówiąc krótko - lepszy, który lepiej posłuży i z którego będę bardziej zadowolona? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Fotografia głównie ludzi - bardziej sesyjna, zdjęcia w pomieszczeniu.
    Zastanawiałam się jeszcze nad zestawem Canon 650d 18-135 +50 1.8 ale to niestety przekracza mój budżet.

Domyślnie Odp: Te kobiety to jednak niezdecydowane!

To robi zdjęcia i to robi zdjęcia. To że Nikon ma trochę lepsze parametry - super, + dla niego, ale najważniejsze jest kto robi zdjęcie - i do tego ważne jest, żeby na sprzęcie się wygodnie pracowało, więc jeśli Canon lepiej Ci leży w ręce, to bierz różnicy w jakości zdjęć pewnie nie zauważysz, a w korzystaniu już owszem.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

a ja czytałem ze jak się dużo czyta to od tego czytania czytającemu robi się mętlik w głowie, a ze jest to forum fotograficzne to zamiast czytać trzeba robić zdjęcia i z czytającego zamienić się w robiącego/robiącą foty , bo o to chodzi w fotografii. na pewno należy czytać instrukcje obsługi aparatu i tematy już istniejące bo nic nowego nie da się już wymyślić
    nie wiem z czego będziesz bardziej zadowolona ja ostatnio jestem bardzo zadowolony z nowym butów bo nie pija, a kupiłem new balance chociaż niektórzy sugerują ze nike są lepsze a puma lepiej na nodze wygląda
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 14-01-2014 o 23:45

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    nie wiem z czego będziesz bardziej zadowolona ja ostatnio jestem bardzo zadowolony z nowym butów bo nie pija, a kupiłem new balance chociaż niektórzy sugerują ze nike są lepsze a puma lepiej na nodze wygląda
    No i proszę, z porównań samochodowych na obuwie sportowe, ale bardzo przekonująco i oddaje to sens. Może lepiej zamiast czytać popróbować jak to działa, pożyczyć i powoli się przekonywać, "macać" i się męczyć nad wyborem.

Drugie wyjście kupić 600D jak budżet odpowiada i mieć to z głowy, bo zdjęcia uciekają. Później martwić się o szkła, obróbkę, RAW-y i wiele innych....
    Jak możesz to kupuj i już. Obrazek z N i C będzie pewnie taki sam, a przynajmniej na początku przygody z foto.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 14-01-2014 o 23:54

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Żonie kupiłem kilka miesięcy temu 600D, ostatnio chciałem Jej oddać 60D a 600'ke sprzedać ale jak określiła woli mniejsze i lżejsze body

Pełne uzależnienie

Oba są raczej takie same. Całe to porównania to zwykły onanizm sprzętowy znudzonych panów. Bierz to co Ci lepiej leży w dłoni. To najważniejsze. Bo aparat się trzyma. Czasem godzinami.

Dopiero zaczyna
    Pozdrawiam,
    Mirek

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

IMHO w tym przypadku, weź ten, który Ci lepiej leży w dłoni i który bardziej woła do Ciebie "kup mnie, kup mnie".
    Nie żartuję. Obrazki będą podobne, podstawowe możliwości podobne - weź ten, który Tobie lepiej pasuje po prostu.

Coś już napisał

bangi dobrze mowi. moja kolezanka kupujac aparat wybrala canona tylko dlatego, ze byl lzejszy i jest zadowolona.
    Ostatnio edytowane przez komisarz ryba ; 15-01-2014 o 11:08

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Niezależnie od tego, który jest "lepszy" niestety nie da się tego typu porównań specyfikacji brać poważnie. Nie nadają się one z rożnych powodów ani dla początkujących ani dla zaawansowanych nabywców sprzętu.
    Po pierwsze dlatego, że kopiują sie wzajemnie więc nie są niezależne - pięć może oznaczać jedno źródło.
    Po drugie nie da się tego zrobić mechanicznie bez żadnej wiedzy - w tym przypadku np. dwie jako zaletę Canona wymieniają wbudowany silnik AF, który umożliwia AF z obiektywami bez silinika - co oznacza, że są to nikoniarze.

A poza tym powielają to samo jako niezależne wady/zalety i to bezsensownie np. błędy typu: Nikon ma znacznie więcej pikseli ale Canon ma większą gęstość pikseli...itp. bla bla bla.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów