Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Fototechnikum

Domyślnie Fototechnikum

Cześć, uczęszczam teraz do trzeciej klasy gimnazjum i za kilka miesięcy będę stać przed wyborem szkoły średniej. Interesuje mnie fototechnikum.
    Co prawda nie jest to forum o takiej tematyce, ale może znajdą się osoby które uczęszczały lub miały styczność z taką szkołą. Przechodząc do pytania; czego konkretnie można się tam nauczyć i przede wszystkim czy warto iść w tym kierunku? Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam.

Coś już napisał
    Miasto
    Otwock/Warszawa

Domyślnie Odp: Fototechnikum

skonczylem, specjalnie nie polecem

Dopiero zaczyna

Ja nie chodziłem do fototechnikum, za to na kierunek informatyka, bo była ona, i dalej jest moją pasją. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że czego się nie nauczysz sam, tego nie nauczy Cię tam nikt. Ja przez 4 lata dzięki szkole nie poszerzyłem swojej wiedzy ani trochę, za to poszerzyłem ją ucząc się sam, czy to z internetu czy z książek, kursów itp. Wiedza którą przekazują w szkole była by może przydatna, jakieś 20 lat temu, bo nie wiem po co w dzisiejszych czasach ludziom znajomość np. języka Turbo Pascal i tym podobnych rzeczy. Przez 4 lata tematem przewodnim będzie matura i egzamin zawodowy, który nie sprawdza wgl zdobytych umiejętności, bo można go zdać praktycznie nie znając się na temacie, chociaż słyszałem że teraz coś się w tym temacie pozmieniało, może na lepsze Ogólnie zamiast jakiś fajnych zajęć zakuwanie jakiś schematów zdawania testów i uczenie się wszystkiego co w programie "bo może być na teście", nikogo nie interesuje to, że nie użyjesz tego nigdy w życiu w praktyce
    Plusem jest to, że po skończeniu technikum masz papier, jak chcesz iść po szkole średniej na studia to idź do ogólniaka (rok do przodu), i tak będziesz się tam uczył wszystkiego od nowa.
    Z ciekawości, jakie przedmioty zawodowe są w planie lekcji na takim kierunku?

Ja kończyłem Policealne Studium Fototechniczne - i szczerze mówiąc - nie polecam (chyba, że ktoś lubi chemię, fizykę itp.).

Uprawnienia umieszczania postów