Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Lampa Błyskowa-> studniówka

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar tuto95
    Miasto
    Zachodniopomorskie/Trójmiasto

Domyślnie Odp: Lampa Błyskowa-> studniówka

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Patrząc na odblaski i cienie - jaki jest według Ciebie kierunek padania światła?
    No na pewno nie jest błyskane na wprost Tak jakby odbijane od sufity lub czegoś z prawej strony. Tak analizuję to zdjęcie od 5min i nic innego nie przychodzi mi do głowy

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Da się tak zrobić, i da się uzyskać efekt jak z linku - tylko asystent musiałby trzymać lampę na statywie nad Tobą (np. z parasolką), ale radio byłoby wygodniejsze i bezpieczniejsze.

Jest ok, ale jak ustawisz jak na środkowym, to większość błysku pójdzie w sufit.
    Sprawdź jeszcze hasło "Lumiquest Pocket Bouncer" albo "Lumiquest Promax" w google. Można znaleźć szablony do wydrukowania i wycięcia czegoś podobnego z kartki A4.
    Rada nr 1 - poszukaj u znajomych drugiego body i drugiej lampy. Nie byłoby dobrze, gdybyś podczas poloneza się przekonał, że np. palnik ma dość albo "zdechło" body. Może się przydać 18-55, bo nawet 24 na 40d może się okazać za długie.
    Asystent na pewno odpada bo to moja własna studniówka, a zdjęcia najprawdopodobnie będę robić dla siebie i grupy bliższych znajomych, bo osoba która ma być to ktoś w typie "mam lustrzankę firmy najkon-to jestem pro fotografem" ponieważ zgodziła się robić zdjęcia za darmo.
    W związku z takimi okolicznościami drugie body i lampa nie jest potrzebna. Obecnie szukam 430ex w przystępnej cenie. Może uda mi się zdobyć jakąś przed imprezą, ale najpierw muszę sprzedać 420ex.
    Z szablonów do własnoręcznego złożenia znalazłem tylko coś takiego http://="http://wyobrazsobie.kompute...treflector.jpg
    Ostatnio edytowane przez tuto95 ; 11-01-2014 o 21:15

Uprawnienia umieszczania postów