Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 115

Wątek: Od czego zacząć???

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Od czego zacząć???

Dobra. Biorę się za robienie zdjęć. Ale czego skoro do mnie nikt nie przyjedzie, pogoda jest do niczego (wieje, pada), a ptaszków, robaczków i zgniłej trawy nie chce mi się fotografować, bo to mnie nie kręci. Co więcej, już kilka osób dostało ode mnie propozycję sesji zdjęciowej, ale niestety, albo nie mają czasu, albo się do tego nie nadają, albo chcą za to pieniądze, których niestety nie mam. Prostując wasze sugestie i wnioski. Nie użalam się nad sobą i zdjęciami, bardziej użalam się nad ludźmi, nad tym że nie ma z kim wspólnie popracować.

Początki nałogu Awatar maciek12ss

A że tak zapytam Twoi znajomi wiedzą że robisz zdjęcia? Pokazujesz jakieś na fb nawet? To najlepsza i najtańsza reklama
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Dopiero zaczyna

Tak wiedzą i cóż z tego?

--- Kolejny post ---

Tak wiedzą i cóż z tego?

I nikt żadna koleżanka nie chce fajnych zdjęć na fejsbuczka ? Żadna znajoma para ? Młodzi narzeczeni ? Ludzie mają dzieci itd możesz zaproponować jakieś fajne sesje nieodpłatnie Ty poćwiczysz ktoś doda sobie na fejsa. Poleci komuś innemu i będziesz miał temat do focenia na rok Chyba że piszemy od rzu o komercyjnym foceniu i zarabianiu a nie o zwykłej fotografii z pasji dla samego siebie..
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Deszcz, śnieg, za zimno, za jasno, słońce, za ciemno, za ciepło. Rzeczywiście lepiej daj sobie spokój...
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony

Coś już napisał

Dzisiaj zimno pada i robaczków nie ma ... ale ale. Wyszedłem z domu i zobaczyłem rajd WOŚP. Może zdjęcia nie są WOW, kadrowanie ble, ale przynajmniej potrenowałem sobie panoramowanie. Dla Ciebie pewnie zbędna rzecz, bo chcesz tylko robić portrety.

Od listopada nie zrobiłem dobrych (moim zdaniem ) zdjęć. Ale aparat zabieram jak wychodzę na spacer. Bo lubię to robić, bo może coś się trafi i nie muszę być super fotografę. Jeżeli zdjęcia pozostaną tylko w moim albumie, to i tak do nich wrócę wspominając chwilę, w której je wykonałem, z wielkim uśmiechem na twarzy.

Temat brzmi: "Od czego zacząć???" Odpowiedź: "Od fotografowania"

Siedząc w domu przed komputerem nic nie osiągniesz!
    Ostatnio edytowane przez Radex ; 12-01-2014 o 17:07

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    A że tak zapytam Twoi znajomi wiedzą że robisz zdjęcia? Pokazujesz jakieś na fb nawet? To najlepsza i najtańsza reklama
    Niestety wszyscy nie chcą być fotografowani bo są nie fotogeniczni.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Niestety wszyscy nie chcą być fotografowani bo są nie fotogeniczni.

A jeśli chodzi o rajdy i inne tego typu imprezy to chyba raczej mi to nie wychodzi. Po za tym tu w mojej okolicy wszyscy są nastawieni anty. To taka dziura gdzie nic się nie dzieje, niestety. Tu wszyscy są nauczeni (tak mi się wydaje i to tylko moje zdanie), ja muszę wszystkim za wszystko zapłacić, ale jeśli ja mam coś dla kogoś zrobić to tylko i wyłącznie za darmo.

Przeprowadź się ! Albo ku długie tele i rób portrety zza rogu żartuję oczywiście Kurde porażkę masz trochę . Ja też mieszkam w małej miejscowości ale za to plusem są fajne okolice rzeka, jeziora, łąki, lasy. itd . No ale wiem wiem Ciebie interesują ludzie ...

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez marcin.gojski Zobacz posta
    [...]A jeśli chodzi o rajdy i inne tego typu imprezy to chyba raczej mi to nie wychodzi. [...]
    Ale to nie chodzi oto, żeby od razu wychodziło. Tu chodzi o praktykę. Ty też jesteś nastawiony anty ... do fotografii. Odłóż aparat na półkę i poczekaj aż Ci się zachce ... aż stwierdzisz, że już wiesz co chcesz robić, a nie na siłę tworzyć obrazy z magicznego pudełka ze szkłem. Nie na siłę, żeby były wow dla Twojego otoczenia i żeby wreszcie Cię docenili. Nie tędy droga. ;-) Ty musisz to chcieć i czuć. Musisz być otwarty i móc dostrzegać możliwości w każdej (nawet niesprzyjającej) sytuacji. A może stwierdzisz, że szydełkowanie idzie Ci lepiej, a zapewniam, że to tańsze hobby

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów