efekt wow, w tym przypadku (oczywiście moim zdaniem) to dobry obiektyw lub postproces, a najlepiej i dobry obiektyw i postproces, nie narzekaj na sprzęt do takiej fotografii (modelka) wystarczą dwie dobre stałki (na początek) a nawet jedna styknie jeśli trzeba się ograniczyć, w dzisiejszych czasach prawie wszystko można wygooglać, jest mnóstwo dobrych filmów (youtube) pokazujących wszystko od pracy z modelką, światłem po postproces. mogę tylko napisać to co już napisałem znajdź autora który ci się podoba, weź pseudomodelkę i zrób podobne zdjęcia staraj się zrozumieć ile w tych zdjęciach jest światła i optyki a ile postprocesu i co wytworzyło efekt wow (niestety najczęściej jest to kilka czynników - kadr po pierwsze, światło po drugie a potem optyka i postproces), postprocesu nie unikniesz przy tego typu zdjęciach. Zdjęcia powstają w głowie a nie w aparacie. niektórzy dostali więcej talentu ale zwykle i tak decyduje praca, układ, przypadek w dowolnej kolejności
i nie deprecjonowałbym bym tak robaczków, akurat też nie robię robali ale tak na chłopski rozum to robala z natury rzeczy trudniej atrakcyjnie pokazać niż piękną kobietę
właśnie przeczytałem wpis marfota i się z nim zgadzam