Cytat Zamieszczone przez marcin.gojski Zobacz posta
A z pseudo modelkami nie chce mi się pracować, bo już kilka razy mi się trafiły takie ofiary wszystko wiedzące i wszystko potrafiące, a co do czego przyszło nie wiedziała co ona ma robić.
A wiemy jak jest dziś z zarobkami w Polsce. Ogłoszenia nic nie dają, bo jestem za słaby i nikt raczej nie przyjdzie żeby zapłacić. Stała praca nie daje mi możliwości dokupienia sprzętu.
Trochę kokieterii też jest w Twojej postawie...
Sporo nacykałeś i masz trochę doświadczenia. Trafiają się rzeczy gorsze ale i całkiem fajne: gustowne, stonowane , poetyckie - mogą się podobać.
Spróbuj utrzymać ten kierunek. Nie masz naturalnej skłonności do nachalnej obróbki to nie sil się na efekty w PS.

Moim zdaniem dorosłeś do sprzętu FF i ta dziedzina tego raczej wymaga. Łatwiej Ci będzie prowadzić subtelną obróbkę obrazka.
Kup 6D (5DII); 35/1.4; 85/ 1.2-1.4 - to da Ci kopa jakościowego i stracisz prawo do zwalania czegoś na sprzęt.

Złapałeś doła bo coś Ci nie poszło, z innych Twoich wpisów w galeriach i FB widać, że tego nie było kiedyś.
Pooglądaj galerie innych ale pod kątem tego co może dokonać jeden człowiek niekoniecznie ten najlepszy na świecie. To pomaga.

Poszukaj inspiracji u innych, zalicz jakieś przyzwoite warsztaty. Opanuj oświetlenie i postproces, żebyś się czuł swobodnie.