Pokaż wyniki od 1 do 10 z 115

Wątek: Od czego zacząć???

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie Odp: Od czego zacząć???

Cytat Zamieszczone przez marcin.gojski Zobacz posta
    Tylko żeby coś zrobić trzeba mieć kasę. Bo dziś nikt za darmo nic nie chce robić. A z pseudo modelkami nie chce mi się pracować, bo już kilka razy mi się trafiły takie ofiary wszystko wiedzące i wszystko potrafiące, a co do czego przyszło nie wiedziała co ona ma robić.
    A wiemy jak jest dziś z zarobkami w Polsce. Ogłoszenia nic nie dają, bo jestem za słaby i nikt raczej nie przyjdzie żeby zapłacić. Stała praca nie daje mi możliwości dokupienia sprzętu.
    Nie uczyłbym się fotografowania na ludziach, ale też nie uczyłbym się fotografowania na czymkolwiek. Techniki najlepiej uczyć się na martwej naturze. Model ci się nie nudzi i zawsze jest tak samo ustawiony. Wtedy różne czasy i przysłony, różne kadry, różne oświetlenie/pory dnia, a nawet pory roku. Dziedzin fotografii jest bardzo wiele, wybież sobie coś i skup się na razie na jednej. Praca z modelami jest dla wielu nieosiągalna nigdy (oczywiście nie twierdzę, że z tobą tak jest). Za fotografowanie ludzi bierz się jak już nie będziesz myślał o "guzikach w aparacie", a o kadrach/kompozycji/świetle/kolorach lub ich braku/głębi ostrości/planach/... itp. To jak z muzyką, prawdziwy muzyk myśli o dźwiękach nie o nutach i klawiszach/strunach/stroikach/.....
    Jeśli to nie tajemnica, to zdradź nam ile masz lat.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 11-01-2014 o 15:54
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Uprawnienia umieszczania postów