Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 115

Wątek: Od czego zacząć???

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Od czego zacząć???

Może czas też iść do lekarza, piszę to bez żadnych podtekstów czy złośliwości. Jeśli przypadkiem łapie Cię deprecha to tego Nie Wolno lekceważyć, bo z tą chorobą nie ma żartów. Wcześnie zdiagnozowana daje się leczyć bez żadnych problemów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Może niech kolega wkońcu pokaże jakieś swoje zdjecia ? Bo póki co jest tylko gdybanie i głaskanie po główce
    Google nie działają ?

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Ty mnie tu goglem nie strasz Jakoś po przejrzeniu całego wątku nie widziałem jego zdjęć

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Fotografowanie powinno sprawiać przyjemność. Jeśli tego nie masz to co Ci z opanowania techniki jak nadal będziesz ślepy?

A mi się wydaje, że albo nie masz z kim porozmawiać, albo Ci się nudzi.

Coś już napisał
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki

Wiesz,to trochę tak jakbym kupił evo 10 i z mety bez doświadczenia wziął się za wyścigi. Tak się nie da. Masz sprzęt o jakim wielu może pomarzyć (ja zresztą też ). Robiłem wesele u znajomych bo ich fachowiec zalał się w trupa mając do dyspozycji na tamten czas 400d,kita i c 70-210/4,to dopiero była jazda bez trzymanki Wyszło nieźle,ponieważ znałem możliwości i ograniczenia posiadanego sprzętu. Pomocna była lektura,wiele wątków na forach ale przede wszystkim praktyka. Chcesz zarabiać na zdjęciach? Naucz się je robić. Poznaj swój sprzęt,podglądaj galerie innych i dużo cykaj. Z czasem sam zobaczysz że widzisz przez wizjer więcej niż na początku Wytrwałości kolego,pozdrawiam

--- Kolejny post ---

Acha. Na co dzień fotografuję ptaszki,robaczki,kamyczki i widoczki.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Ty mnie tu goglem nie strasz Jakoś po przejrzeniu całego wątku nie widziałem jego zdjęć
    Może tutaj: https://www.facebook.com/pages/Marci...36452526429367
    Pozdrawiam,
    Mirek

Wiesz, mam podobnie. Lubię zdjęcia, lubię oglądać, robić. Mam ich 60 000. Pstryków. Czytam, czytam, czytam i mam wrażenie, że nic nie rozumiem, mylą mi się czasem pojęcia, niby idę coś działać po przeczytaniu jak fotografować XXX i ****, i mi nie wychodzi. Czasami nie kumam o czym piszą, technicznie jest to trudne. ( bo jestem babą ? albo jak piszesz, jestem za głupia) Jednak lubię to bardzo, zbieram na zmianę body, i cóż inni się zachwycać nie będą bo nie ma czym, ale czemu mam rezygnować z czegoś co sprawia mi frajdę? Może przyjdzie taki dzień, że mnie olśni ? Mam taką nadzieję. Życzę Ci żebyś znalazł swoją drogę. Nie rezygnuj, jeśli masz z tego frajdę. Nawet gdy brak oklasków. Pozdrawiam ciepło

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    nos aparat ze sobą z 50, wszędzie
    I to jest sposób. Dobre zdjęcia nie zawsze biorą się z zaplanowanej, ułożonej sesji. Ja bardzo lubię ogniskową 24 i jak biorę aparat gdziekolwiek, na imprezę, do pracy, na spacer, dopinam szkło i focę wszystko co wyda mi się ciekawe. 50mm jest uniwersalne a mała przysłona daje dodatkowe walory. Zabierając tylko jeden obiektyw stałoogniskowy nauczysz się patrzeć tą perspektywą i zobaczysz, że da się robić ciekawe zdjęcia. Nie skupiasz się jak w zoomie jakiej ogniskowej użyć. Podnosisz aparat i robisz.

Z drugiej strony widzę, że podchodzisz do tego trochę obojętnie - "nie dam rady", "nie umiem", "nie chce mi się", "kiepski jestem" itd.. No niestety, leżąc na plecach jeszcze nikt do niczego nie doszedł, więc albo bierzesz d... w troki, albo rzeczywiście sobie odpuść.
    Tak powiedział Tommi Makinen, jak ktoś go zapytał co trzeba robić by zostać mistrzem świata: "trzeba robić 3 rzeczy: ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć".
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    albo bierzesz d... w troki, albo rzeczywiście sobie odpuść
    I tak właśnie. Nie ma jak koleżeński kop w cztery litery, a nie "użalanie" się nad sobą i zdjęciami.

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów