Do aparatu za ponad 10 kilo złotych nie opłaca się wsadzać podróbek.
Zaoszczędzisz stówkę a ryzykujesz awarią dużo bardziej kosztowną.
Poza tym miałem kilka zamienników i nie wytrzymują tyle co oryginały.
Co innego jak ktoś kupi mocno używany i stary korpus to sobie wtedy może kombinować z podróbkami/zamiennikami.
Jak już koniecznie to dokup grip i wpakuj tam akumulatorki paluszkowe Eneloop
R3 + RF85LDS
Ewentualnie zasilanie zewnętrzne.
BTW: nie bardzo sobie wyobrażam dłuższe filmowanie bez czegoś takiego.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Grip to dodatkowa waga.. 5D MKIII + obiektyw + monitor poglądowy to jednak jest już waga. Wolę co 30 minut zmieniać baterie niż chodzić z ciężarkiem... Dlatego wynikło pytanie o dobre zamienniki, aby kupić więcej i tylko wymieniać.
raideur przeczytaj jej wcześniejsze założone watki i nie staraj się zrozumieć
A ten : Faxtel - AKUMULATOR ZAMIENNIK NEWELL/DELTA LP-E6 Z PROCESOREM DO 60D 7D 5D ?
W zasadzie to jakie jest ryzyko przy używaniu takich zamienników? W czym tak naprawdę tkwi różnica, oprócz ceny ? (zamiennik poniżej 100 zł, a bateria Canon prawie 300 zł ) ?
Kup zamiennik Phottix-a z nowym chipem i szarą naklejką. Testowaliśmy go w sklepie na wszystkich puszkach z aku LP-E6 i działa bezproblemowo. Cena ok.85zł.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Muszę kupić w tym sklepie Faxtel, gdyż tam zamawiam też inne rzeczy... Ktoś pisał na forum, że Delta czyli Newell jest ok... Skoro sprzedaje się to znaczy, że nie spowodował u nikogo wybuchu
Czy znacie przypadki, w których taka bateria zamienna, nie najtańsza, ale standardowy zamiennik kupiony oficjalnie w sklepie, spowodowała jakieś straszne skutki?
Wybuchnąć to ona nie wybuchnie. Jedynie co może być nieprzyjemne, to deformacja czyli spuchnięcie aku w komorze aparatu. Jednak przy takich zamiennik nie najtańszych firmowych, to raczej się nie zdarza.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII