Powiedzcie mi, jak wycinać elementy w PS ignorując zaznaczony fragment, tak jak w wideo poniżej i czy ta funkcja jest dostępna w PS CS5?
Fragment od 12:30 (wycinanie słupka między kratkami)
Powiedzcie mi, jak wycinać elementy w PS ignorując zaznaczony fragment, tak jak w wideo poniżej i czy ta funkcja jest dostępna w PS CS5?
Fragment od 12:30 (wycinanie słupka między kratkami)
Ostatnio edytowane przez hudy85 ; 08-01-2014 o 21:59
To stempel. Zabacz na filmie, którą ikonkę po lewej ma wciśniętą.
Z Altem pobierasz źródło, kliknięciem w inne miejsce kopiujesz fragment ze źródła
No właśnie z tej ikonki wynika że to pędzel korygujący, ale w żaden sposób nie mogę uzyskać takiego efektu. To wygląda tak, jakby pobierał fragment którego pędzel ma nie ruszać.
Faktycznie, dopiero na full screenie zobaczylem. Ale to działa podobnie jak stempel. Też pobierasz żródło z wciśniętym altem
ale potrzebujesz dużej precyzji żeby wymazywać, a on po prostu ciągnie po całości
To nie wymazuje tylko nakłada skopiowany fragment. Z wciśniętym Alt pobiera próbkę na łączeniu siatki dwa rzędy w bok i zaczyna kopiowanie dokładnie na łączeniu siatki. Fragment z lewej nakłada się na postać, a że siatka jest taka sama wygląda jakby tylko postać wymazał wymazał, a w rzeczywistości nakłada obraz który jest obok. Pobieranie próbki 11 min 44 s
Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 08-01-2014 o 22:32
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
faktycznie, dzięki wielkie
Po pierwsze... czy próbowałeś robić to co on? Jeśli Ci wychodzi to jaka to różnica?
Po drugie, używa tego "plajstra'bo może mieć większą kontrolę nad "pędzlem" jak rozmiar, twardość itd...
I to nie jest wymazywanie, a jedynie dobre kopiowanie próbki ( dobrze to widać w 12:41, gdy dopasowuje drut kolczasty, a potem gdy już przymierzy to leci po całości).
To raczej kwestia wprawy, bo faktycznie narzędzie i sam proces banalny.
EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)
--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--
no własnie wydaje mi się, że ta funkcja nie działa tak dobrze w cs5
Zawsze jakiś powód do radości - widać że kolejne wersje to nie tylko zmiana numerka w nazwie ^^