Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Wężyk spustowy-jaki wybrac?

Mieszany widok

Miasto
    Mielec

Domyślnie Odp: Wężyk spustowy-jaki wybrac?

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Swego czasu miałem w ręce pożyczony oryginał a potem używałem Phottixa i Pixela. Śmiem twierdzić, że jakość wykonania nie odbiega znacząco od oryginału a cena za to 3 x niższa
    Obecnie dostałem w prezencie takie cudo : Pixel Wireless Remote Control RW-221RX. To takie cudo dwuczęściowe z pilotem zamiast połączenia na stałę. Zobaczymy jak to się sprawdzi.
    osobiście oryginału nie wydziałem. zakładam jednak, że przy pełnej funkcjonalności dopłata 3x za lepsze wykonanie mija się z celem ile taki bezprzewodowy pixel kosztuje ?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez korkillus Zobacz posta
    osobiście oryginału nie wydziałem. zakładam jednak, że przy pełnej funkcjonalności dopłata 3x za lepsze wykonanie mija się z celem ile taki bezprzewodowy pixel kosztuje ?
    Pewnie, że kupno oryginału w tym przypadku zdecydowanie mija się z celem.
    Nie mam pojęcia ile kosztuje ten PIXEL, bo dostałem w prezencie, ale fajny jest i ma nawet tryb BULB i pilot sygnalizuje tryby pracy w różnych kolorach
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Mielec

Bolek02 chyba temat wyczerpaliśmy dzięki za pomoc.

Pełne uzależnienie

Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 23-01-2014 o 23:18
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Panowie szukam zamiennika tego kabla: PocketWizardŽ - CM-N3-ACC

Generalnie chcę sobie zdalnie wyzwalać 5d marka II z PW TT5.

Znalazłem coś takiego: https://fotozakupy.pl/wyzwalanie-i-s...3-canon,17827s ale nie wiem czy jest kompatybilny?
    Może macie coś sprawdzonego bo oryginał za prawie 300 zł to jakaś kpina...

Dopytam jeszcze, jak myślicie czy to zadziała? Górny kabel to Yongnuo rf-603 za 20 zł a dolny to oryginał za 300 zł!

Pełne uzależnienie

Skoro końcówki są identyczne to jak najbardziej zadziała - wykonanie trochę słabsze, ale różnica w cenie powalająca.

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Skoro końcówki są identyczne to jak najbardziej zadziała - wykonanie trochę słabsze, ale różnica w cenie powalająca.
    Zastanawiałem się czy przypadkiem nie pozamieniano kabelków co by utrudnić życie, tudzież obejść jakieś licencje. Dlatego pytałem, może ktoś już to sprawdził. Oprócz Yongnuo są jeszcze jakieś Pixele ale w sumie przy tej cenie to chyba trzeba zamawiać a w razie problemów skorzystać z prawa do zwrotu.

Pełne uzależnienie

To standardowe gniazda są, to raczej o innym rozmieszczeniu kabli nie może być mowy - zasadniczo rodzaj użytego kabla, styków czy wtyczek jest podłej jakości, ale działał będzie.
    Z kablami HDMI jest dużo gorzej, jeden kosztuje 20PLN a drugi 200PLN i obydwa działają. Jednak jakość obrazu nie jest identyczna, a to jego główne przeznaczenie.
    W tym przypadku nic nie ryzykujesz - mam przynajmniej trzy różne kable i nie widzę żadnej różnicy w działaniu.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 13-04-2014 o 22:03

Pełne uzależnienie

zgubiłem swój wężyk do 6D, z lekką ulgą - firmy pho..... wężyk w miarę ale wtyczka, a właściwie jej współpraca z gniazdem w korpusie woła o pomstę do nieba - dlatego piszę że się tym nie zmartwiłem, a nawet przyjąłem to z lekkim zadowoleniem. Teraz pytanie jaki wężyk kupić? taki co się będzie wtykał i zatrzaskiwał w gnieździe canona (które jest cudem inżynierii) a nie bazował na tarciu trzech marniutkich szpileczek o otwory wtyczki - pytanie - czy oryginał się zatrzaskuje na tym aluminiowym gniazdku? jakieś dobre alternatywy? nie potrzebuję żadnej innej funkcjonalności w wężyku wystarcza mi przycisk z blokadą.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów