Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Canon 5D Mark I - lustro

Mieszany widok

Domyślnie Canon 5D Mark I - lustro

Witam wszystkich,
    potrzebuję lustro z plastikową obudową. Dzisiaj dowiedziałem się, że obudowa pękła. Podobno jest to częsta przypadłość. Niestety dostawcy sprzedają cały box, a nie samą konkretną część przez co naprawa staje się nieopłacalna. Może ma ktoś do sprzedania części do Canona 5 D Mark I albo umie mi doradzić gdzie mogę jeszcze szukać tego lustra.
    Pozdrawiam,
    Leniwiec2

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie Odp: Canon 5D Mark I - lustro

Zapytaj CSI bo z tego co wiem usuwają tą usterkę za darmo (tylko koszta przesyłu). Jak mój był na sprawdzeniu migawki to lustro mi podkleili nie pytając o nic
    FF + trzydziestka piątka

Coś już napisał

za darmo to chyba tylko jeżeli padła poniżej 100 000 klapnięć.
    Canon i Fuji X

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

oj nie.... moje odpadło przy 150 tys klatek, naprawa darmowa - wada fabryczna.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

potwierdzam bezpłatną naprawę przy 137tyś.

Kupiłem piątkę z nieznanym przebiegiem i dla "świętego spokoju" przesłałem do potwierdzenia przebiegu. Serwis sprawił się dobrze i podkleił.

Zaznaczę, bo może to mieć znaczenie, sytuacja miała miejsce koło wakacji 2011roku.

Coś już napisał

hmm, w sumie ja pomyślałem o padniętej migawce, przepraszam za błąd. Jeżeli problem jest z odklejonym lustrem, to pewnie zgodnie z Waszym doświadczeniem poprawiają to za darmo.
    Canon i Fuji X

dziękuję za odpowiedzi z tym, że chodzi o pękniętą obudowę lustra - ten plastik. Nie dzwoniłem do CSI, bo aparat już mi służy z 5-6 lat i już dawno po gwarancji. W innym serwisie powiedzieli mi, że kiedyś wstawiali w ten plastik metalową płytkę, ale to też nie wytrzymywało i już tego nie robią. Z kolei ciężko o samo lustro z nieuszkodzoną plastikową obudową, bo to podobno częsta przypadłość.

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

zapytaj w CSI bo na mój gust to za darmo jest tylko naprawa dobrze znanej przypadłości 5d classic "odklejające się lustro" a nie pękniecie ramki lustra to zupełnie dwie różne usterki

dzwoniłem do serwisu, ale bez sprzętu nie powiedzą mi ile to będzie kosztować. nie chcieli też powiedzieć ile kosztowałaby wymiana lustra. nie ma nikt takich informacji?

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

temat wałkowany 100 razy, wymiana odklejonego lustra za free, teraz wymieniają całe mirror boxy
    Regulamin pkt 8.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów