Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Canon 5D Mark II

Domyślnie Canon 5D Mark II

Przestało działać koło nastaw główne na tylnej ściance. Koło na panelu górnym działa. Temat na forum był zgłaszany ale nie znalazłem porady która by rozwiązała problem. Zaznaczam że aparat nie upadł nie był zalany, normalnie użytkowany. Ponieważ trochę naprawiam aparaty cyfrowe więc sprawdziłem odkrywając tylną pokrywę, złącza , taśmy i same styki impulsatora pokrętła menu sprawne. Aparat współpracuje z gripem BG-E6. w którym pokrętło funkcji odpowiadające tego na panelu górnym działa. Jak przeprowadza się reset pomijając odłączenie gripa?

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Canon 5D Mark II

w ogóle nie działa czy tylko np. nie można przestawić nim pewnych parametrów ??? wyłącznik aparatu ma 3 pozycje 1- aparat wyłączony 2-aparat włączony ale nie aktywne główne koło nastaw 3- aparat włączony aktywne koło nastawa (przełącznik równo z białą kreską do koła nastaw)

W ogóle nie działa

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

dla pewnosci: wlacznik nie jest w pozycji srodkowej, tej odpowiedzialnej za "deaktywacje" kolka?
    www albo tez flickr

Na pewno wyłącznik jest w położeniu trzecim, nie jestem ignorantem, proszę przeczytać mój pierwszy post. Mimo że 5D nie jest mój tylko kuzyna , ale fotografię uprawiam od 30 lat i wiele wiem jeśli chodzi o technikę fotograficzną.

Dopiero zaczyna Awatar nightcrawler
    Miasto
    Chorzów

A może to przełącznik a nie kółko jest uwalony?

Wyłącznik sprawny zmierzony, jednak jest coś z oprogramowaniem, pamięcią wewnętrzną. Jedynie serwis Canona.

Uprawnienia umieszczania postów