Pokaż wyniki od 1 do 10 z 129

Wątek: Czy warto wymienić 7D na 6D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: Czy warto wymienić 7D na 6D

Ok... dziś pogoda słaba wieje strasznie, więc znowu tylko z balkonu fotka wyostrzenie na jakieś 1,5m. Oba ostrzone w ten sam punkt. Perspektywa ta sama na cropie 22m na ff 35. Jest spora różnica w rozmyciu ściągnijcie rawy i wyciągnijcie sami wnioski iso 100, f 2,8 na obu puszkach.
    Zippyshare.com - IMG_0963.CR2
    Zippyshare.com - IMG_3602.CR2
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Czy warto wymienić 7D na 6D

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Ok... dziś pogoda słaba wieje strasznie, więc znowu tylko z balkonu fotka wyostrzenie na jakieś 1,5m. Oba ostrzone w ten sam punkt. Perspektywa ta sama na cropie 22m na ff 35. Jest spora różnica w rozmyciu ściągnijcie rawy i wyciągnijcie sami wnioski iso 100, f 2,8 na obu puszkach.
    Dziękuję.
    Należy dodać, że przy użyciu jasnych stałek różnica będzie jeszcze bardziej widoczna.
    Nie wiem jak wy, ale ja też dostrzegam w obrazku z FF wyraźny efekt przestrzenności.
    Wynika to moim zdaniem z połączenia winiety i mniejszej GO.
    Próbowałem sobie zasymulować ten efekt dodając sztucznie winiętę do obrazka z cropa, ale efekt był mizerny.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów