Pokaż wyniki od 1 do 10 z 129

Wątek: Czy warto wymienić 7D na 6D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Czy warto wymienić 7D na 6D

No przecież napisałem że lubię fajny bokeh, stąd posiadam 5D MKII a ślepy nie jestem chyba ( tak twierdzi lekarz medycyny pracy ).
    Jednak zdjęcia z 7D są równie fajne i przepaści nie widać. Może dlatego, ze nie często bywam w górach z braku czasu
    6D nie posiadam, choć używałem sporadycznie, ale póki co nie jestem przekonany do zmian. Chyba, że trafi się jakaś okazja
    Jestem po prostu bardzo ciekaw co Koledzy określają słowami magia i przepaść i nie daje to mi spokoju. Nie zamierzam się z tego wyśmiewać, tylko zrozumieć sens.
    Kiedyś wszyscy uważali, że 5D to super puszka dająca obrazek magiczny i nagle cisza ............... i wszyscy wyprzedają, ale nie wiadomo dlaczego.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No przecież napisałem że lubię fajny bokeh, stąd posiadam 5D MKII a ślepy nie jestem chyba ( tak twierdzi lekarz medycyny pracy ).
    Jednak zdjęcia z 7D są równie fajne i przepaści nie widać.
    Może masz nieodpowiednią szklarnię żeby to właściwie ocenić?
    Spróbuj podrobić obrazek z 24/1.4 na cropie (pełna dziura, odległość ostrzenia do +/- 2m).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Może masz nieodpowiednią szklarnię żeby to właściwie ocenić?
    Spróbuj podrobić obrazek z 24/1.4 na cropie (pełna dziura, odległość ostrzenia do +/- 2m).
    Otóż to Merde, ludzie wypisują słowa innych i tyle. Pokazanie zdjęcia 1:1 to jedno, a wykonanie sesji na cropie i ff i porównanie to jest różnica na + dla ff według mnie.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów