Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: portret pomoce do nauki

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie Odp: portret pomoce do nauki

Cytat Zamieszczone przez EOS_1DX Zobacz posta
    It boggles my mind the number of people who have commented on this video WITHOUT EVEN WATCHING IT. For some reason the trolls keep coming in waves and tell me how I'm wrong but don't have a clue what the video is about except for the title.
    oglądałem ten filmik 5 razy - Ty najwyraźniej nie
    50mm Prime Lens is NOT a Portrait Lens - YouTube
    3:37 wymienia przypadki kiedy można zastosować krótsze ogniskowe - katalog przypadków jakie ten Pan dopuszcza jest wyjątkowo krótki i świadczy o braku wyobraźni.

Facet w całym filmie tylko raz wspomina o zastosowaniu tej ogniskowej odnośnie kobiet i to w kontekście "zwłaszcza dla kobiet".
    Tymczasem zwrot "50mm is no a portrait lens" pada w filmiku kilkakrotnie, więc nie ma się co dziwić że amator który obejrzy ten poradnik jedyne co z niego wynieście to betonowe hasło "pięćdziesiątka nie do portretów".

Dlaczego jestem na to tak wrażliwy? Bo jak zaczynałem przygodę z fotografią kilka ograniczonych osób próbowało mi w ten sam sposób przekazywać swoje mądrości, tak jakby istniała tylko jedna "prawdziwa" metoda na zrobienie dobrego zdjęcia. Efektem takich "życzliwych" nauk jest ograniczenie kreatywności oraz patrzenie na świat przez klapki takich "sztucznych" ograniczeń. I sam dobrze wiem jak ciężko się z nich wyzwolić
    W rezultacie mamy fotografów co potrafią zrobić poprawne ale za to do bólu nudne i pozbawione emocji zdjęcia.
    Facet ma wiedzę ale przekazują ją w niewłaściwy sposób. A wystarczyło zamiast tytułu filmu rodem z tabloidów napisać:
    "50mm Prime Lens is NOT a Portrait Lens if you making photo in beauty/glamour style"
    Facet celowo użył prowokującego tytułu żeby zapewnić sobie więcej hejtu/więcej kliknięć, więc nie ma się co dziwić że zebrał takie a nie inne komentarze.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-01-2014 o 01:42

Uprawnienia umieszczania postów