Ja chcialem poczekac z opiniami, az bede mogl powiedziec cos konkretnego po paru dniach focenia, ale cholera nie wytrzymalem .
Jedno jest pewne, moja Sigma potrzebowala mikroregulacji w kombinacji z _moim_ body. Co w sumie nie jest zadna nowoscia.

Co do reszty, w tym ostrosci, to jezeli bede mial cos wartego pokazania, to wrzuce RAWy na dropboxa. Nie moge podac zadnego terminu . Jutro jade focic, ale nie wiem nawet czy bede tam potzrebowal tej 50mm. Pozyjemy zobaczymy.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
Przy takim świetle jak piszesz, to nie ma w ogóle rozmowy o ostrzeniu L-ką, po prostu robi się zdjęcia. Chyba, że ostrzyłeś na białą ścianę, no ale wtedy to "czy Ty jesteś poważny?" .
Lol, kontrastowy obiekt to bateryjki, albo pudelko po obiektywie . Bylem zbyt leniwy zeby to wszystko ustawiac.
Sciana to coz, sciana. Nie mam powodu zeby fotografowac sciany.
Ostrzylem na to co znalazlo sie w zasiegu mojego wzroku. Nie wszystko mialo ostre krawedzie i kontrastowe kolory. Tylko tyle.
O ile pamietam to AF potrafil skakac, kiedy ostrzylem na ekran wylaczonego Kindla. Albo na uchwyt szafki w kuchni...