Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Jeszcze jeden linku z porównaniem z 50 1.4 canona Gear for Image :: Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art Review

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Cytat Zamieszczone przez piterr83 Zobacz posta
    Jeszcze jeden linku z porównaniem z 50 1.4 canona Gear for Image :: Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art Review
    Testy użyteczne, ale jednak należałoby do większości testów naświetlać tak, żeby była identyczna "gęstość".
    Jeżeli szkło ma albo mniejszy conieco otwór, albo gorsza transmisję światła, to obrazki naświetlone identycznie wychodza ciemniejsze, co pozornie poprawia kontrast i kolor.

Główne problemy optyczne Canona 1.4 sa ja wiadomo dwa i ta Sigma jest tu lepsza: kontrast/ kolor na dużych otworach ("mgiełka") i rogi, też głównie na większych otworach. (no i winieta Sigmy jest mniejsza).

Natomiast sama ściśle rozdzielczość jest w Canonie wcale niezła nawet na pełnym otworze. Wg. mnie lepsza niż w starej Sigmie, która jednak ma o wiele lepszy kontrast na f/1.4 .

Oczywiście kiedy się używa obiektywu do robienia zdjęć , to podział na ostrość i kontrast nie jest istotny i obrazki nawet ze starej Sigmy na 1.4-2 moga po prostu wygladać lepiej. Ale więcej szczegółów sie tam nie zobaczy. W nowej tak, ale nie aż tak wiele więcej.

Cena ($945) jest najniższa jakiej się spodziewałem, bo gdyby była tańsza od 35 mm to bym był zdziwiony.
    Gdyby była naprawdę rewelacja to spodziewałbym się $1199, a nawet działkę wyżej.

Uprawnienia umieszczania postów