Pokaż wyniki od 241 do 250 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Jeśli chcesz powiedzieć że ta 35A u Ciebie nie trafiała to albo masz zwalone body, ale trafiłeś na felerny egzemplarz. Znajomy w sklepie foto sprzedaje tą Sigmę wiadrami i do tej pory nie miał ani jednej reklamacji.
    Sam praktycznie nie odpinam tego szkiełka i na celność AF absolutnie nie narzekam. Nawet więcej - to głownie tym obiektywem robię zdjęcia ruchliwemu 3-latkowi i każdy kto ma małe dziecko wie, że jest to jeden z najbardziej wymagających dla AF obiektów do fotografowania.

BTW. Jeszce 2 miesiące temu nie wiedziałeś jaki sprzęt zabrać do kościoła na ślub, kupiłeś leciwe już 40D i chcesz mi wmówić że podpinałeś do niego Sigmy za 3tys i 35L za dwa razy więcej?
    Nawet jeśli to przy Twoim body to nie AF obiektywu byłby najsłabszym ogniwem. Zastanów się więc prosżę zanim jeszcze coś "sprytnego" napiszesz
    Skąd u Ciebie tyle żalu i agresji? Przecież ja Ciebie nie obraziłem! Pisałem na podstawie moich doświadczeń dot. S18-35 1.8 oraz wielu niepochlebnych komentarzy nt. S35 1.4.
    Miło mi, że ktoś interesuje się zwykłym userem tego forum...Tak jest, kupiłem leciwego 40D i używam go z kilkoma L-kami więc mam co z czym porównywać. Nie pisz proszę, że ten aparat ma zwalony AF, bo się tylko ośmieszasz. Akurat AF ma rewelacyjny, który z L-kami (z resztą z kitem też) praktycznie się nie myli, czego niestety nie mogę powiedzieć o Sigmie.
    Więc do cholery jasnej nie wmówisz mi że Sigmy mają dokładny AF! No chyba że przyjedziesz do mnie (chętnie zaproszę), i wykonasz z odległości ok 4 m, kilka ostrych zdjęć np filiżanki z kawą postawionej na środku stołu, za którym stoi 6-8 krzeseł (to taki pierwszy z brzegu przykład), to wtedy uwierzę!

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez robson999 ; 06-04-2014 o 21:14

Uprawnienia umieszczania postów