Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
Ostatnio robiłem trochę więcej zdjęć omawianą w wątku Sigma po aktualizacji jej oprogramowania. Jestem w ciężkim szoku. Nie wiem czy to kwestia szczęścia czy może nowe oprogramowanie, ale robiłem zdjęcia w znacznie cięższych warunkach oświetleniowych niż zwykle i w dodatku bez lampy (i wspomagania AF z niej). Obiektyw trafiał wyśmienicie na bocznych punktach w 6d. Zdjęcie zrobione w największej ciemnicy ma parametry 1/80s, f/1.4 ISO 12 800. Ale większość zdjęć było robione w trochę lepszych warunkach. Jak zwykle większość zdjęć była prawie statycznych.
Ja teraz fotografuję 6dmk2 i w trudnych warunkach (typu ciemna sala weselna) z S35/1.4 radzi sobie bdb. Również na bocznych co mnie trochę zdziwiło. Więcej pomyłek jest w dzień. Szczególnie gdy światło pada w obiektyw lub z boku. Słabiej jest też w przypadku gdy obiekty się ruszają, ale jeśli się wykona kilka zdjęć zazwyczaj jest co wybrać. Nie mam niestety porównania do C35/1.4L II, czy coś się w tej kwestii poprawia.
Odsetek trafionych zdjęć jest na pewno wyższy niż w leciwych szkłach canona typu C28/1.8, C50/1.4, C85/1.8.

S50/1.4 też planuję kupić na dniach. Miałem ostatnio na kilka dni od znajomego i odczucia bardzo pozytywne.
Spore wrażenie robi jakość optyczna. Detal, kontrast, kolory - z przyjemnością się obrabia i ogląda te zdjęcia.
Długo się broniłem ze względu na gabaryty i wagę, ale doszedłem do wniosku, że przynajmniej trochę chciałem tym pofocić. Najwyżej potem wrócę do canona jeśli wypuści coś rozsądnego w ogniskowej 50mm.

@Eberloth zanim kupisz sprawdź ile to bydle waży, bo nie każdemu to odpowiada