nie wiem czy konkretną bo jak napisałem jakiejś specjalnej różnicy w tych ustawieniach nie widzę.
zaczynam doceniać urok cesarsko królewskiego miasta- ja wybierałem w stacjonarnym sklepie usiłując trafić na sztukę bez front focusa na moim korpusie, jak nie pasowały to w ciągu kilku dni miałem inne do sprawdzenia.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Jestem szumofobem
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
jeśli zmieścisz się w zakresie kalibracji docka, potem zostaje korekta w korpusie i korekta w docku jednocześnie
, a potem serwis sigmy - ale myślę że to raczej możliwości teoretyczne , ale jako poinformowany optymista dodatkowo nieprzepadający za serwisami które zwykle naprawią jeden problem ale dołożą dwa inne wolałem zrobić to sam, przy zakupie internetowym można oczywiście odesłać co tez jest dobrą opcją.
Jestem szumofobem
Obiektyw doszedł, trafia w ostrość póki co na małych odległościach testowałem. ale pierścień ostrości nie chodzi "miękko" jak w Sigmie Art 35mm...zrywa i nie da rady precyzyjnie ustawić ostrości, nie ma różnicy czy obiektyw jest ustawiony na manual czy automat....działa tak samo(35tkę miałem okazję mieć w łapie i była rewelacja). Chyba że chodzi tutaj właśnie o kwestię włączenia" Full Time MF" o czym pisałeś wyżej? Jak myślisz?
Ostatnio edytowane przez KACEL ; 19-05-2015 o 22:02
nie mam S35A - nadal w planach, mogę sprawdzić czy przestawienie tego FT MF dockiem coś daje ale nie wiem (obawiam się) czy się nie skończy tym samym co ostatnio - "nie widzę różnicy" - sprawdzę i napiszę.
Jestem szumofobem
Użyje nawet słowa, ze pierścień ostrości chodzi TRAGICZNIE, jeśli sie z tym nic nie da zrobić, to na pewno oddam ten obiektyw i będę musiał do stacjonarnego sklepu podjechać sobie wybrać odpowiedni egzemplarz niestety :/
tak jak się spodziewałem ja osobiście nie czuję żadnej różnicy w działaniu pierścienia ostrości przy włączonym FTMF i wyłączonym FTMF.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 19-05-2015 o 23:20
Jestem szumofobem