Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Mieszany widok

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    odniosłem wrażenie iż osłona strasznie szybko się nagrzewa kiedy bardzo mocno grzeje słońce (na pewno szybciej niż te od Canona)
    Hmm czyżby czarny kolor czarnemu był nierówny? a może szkopuł tkwi w futerku, którym C wyściela wnętrze tulipanów
    Swojego czasu była na forum debata odnośnie białego koloru luf - padło stwierdzenie że po to aby się nie nagrzewały na słońcu, zastanawia mnie jednak kwestia puszek, taki 1D to jednak też się nagrzewa bo powierzchnia spora,... jakoś konsekwencji tutaj brak... nieźle by wyglądał taki biały 1DX - wielbiciele ajfonów, maków itd... byli by wniebowzięci

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Tak poza tym to podoba mi się obudowa która nie cieszy oczu złodzieja. Gdyby dodatkowo zakleić na korpusie aparatu loga to nikt by kompletnie nie wiedział czym robimy zdjęcia.

Mi też się to widzi, tzn, dokładnie brak czerwieni na szkle (mówię konkretnie o S 35/1.4, obudowa w sumie taka sama), dodatkowo zamieniłem oryginalny pasek body na zupełnie czarny i jest gitara. W repo to ważne aby zbytnio nie rzucać się w oczy.
    Zaklejanie loga w obecnych czasach nie ma sensu, złodziej nie głupi, w dobie internetu każdy wie praktycznie wszystko o wszystkim...
    Chodzi bardziej nieraz o wtopienie się w tłum niż strach przed jumą,... a nic tak nie skupia uwagi jak czerwona choinka szczególnie z białym szkłem i "kwadratowym" aparatem czyt. 1D, lub gripy - imitatory w/w jak ja to mówię...

Nie chodzi nawet już o samo repo,... nawet prywatnie w jakimś luźnym plenerze czy wycieczce komfort lepszy...

Sprawa ma się diametralnie inaczej przy ślubniakach, tam czerwień i biel to czasem gwarant wyższego wynagrodzenia, przy jednoczesnej większej satysfakcji klienta...
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 01-07-2014 o 13:38

Początki nałogu Awatar 5pirit

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Sprawa ma się diametralnie inaczej przy ślubniakach, tam czerwień i biel to czasem gwarant wyższego wynagrodzenia, przy jednoczesnej większej satysfakcji klienta...
    Napisałeś to pewnie z pewną ironią i myślę, że do tego trzeba tak podejść. Moi klienci których do tej pory miałem nigdy nie przywiązywali uwagi do tego czym pstrykam a tym bardziej jak ten sprzęt wygląda, czy jest biały, czarny czy sraczkowaty. Dla nich wystarczy to co im pokazuje na prezentacjach moich prac.

A tak ogólnie to też lubię design nowych Sigm. Z jednej strony elegancki i z drugiej nie rzucający się właśnie w oczy.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

W normalnym pstrykaniu na ulicy, wycieczkach z rodziną, czerwone paski się zakleja. Na śluby, koncerty, etc, się odkleja, wiadomo o co chodzi - większe poważanie, przepustka, zazdrość wśród tych co zaczynają swoje przygody itd. Z sigmami jest trochę ten problem, braku paska, na imprezach wygladasz jak zwykły Czesiek czy wujek z kitem. ;-)

Początki nałogu Awatar 5pirit

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    ........ na imprezach wygladasz jak zwykły Czesiek czy wujek z kitem. ;-)
    Czyli tutaj jest kwestia tylko i wyłącznie połechtania własnego ego i dowartościowania się, snobistyczne ale jest a co tam.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Pełne uzależnienie

W normalnym pstrykaniu na ulicy, wycieczkach z rodziną, czerwone paski się zakleja. Na śluby, koncerty, etc, się odkleja, wiadomo o co chodzi - większe poważanie, przepustka, zazdrość wśród tych co zaczynają swoje przygody itd. Z sigmami jest trochę ten problem, braku paska, na imprezach wygladasz jak zwykły Czesiek czy wujek z kitem. ;-)
    widziałem fajne zdjęcie sigmy z czerwoną gumką recepturką
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Napisałeś to pewnie z pewną ironią i myślę, że do tego trzeba tak podejść.
    tak właśnie choć poważnie słyszałem wypowiedzi że czasem "to pomaga"

Eeee, np na zwykłych wycieczkach to trochę przesada się tak maskować myślę, natomiast na poważniejszych imprezach czy koncertach wejście na backstage i tak wiąże się z akredytacją - czerwony, zielony czy jakikolwiek inny pasek nie ma nic do rzeczy, z kolei przy mniej nazwijmy to ważnych wydarzeniach to już wsio ryba co się ma i jaki kolor i tak można wleź wszędzie...

Jeśli chodzi o "zwykłego cześka" czy "wujka z kitem" - to napisze jak kolega wyżej z tym że obieram to zupełnie jako ironię, za motyw zazdrości może przemilczę w ogóle....
    Ehhhh, niedługo obecność małpki w body będzie szufladkowało jako "pstrykacza" biedni Ci z żółtego obozu, będą musieli zaklejać czarną taśmą na Dxxx
    (choć znam takich kanonierów co zaklejali aby im nie wyskakiwała przypadkowo przy pionowym chwycie)

Patent z czerwoną recepturką też kiedyś widziałem

Sytuacja,...
    - Nie może Pan wejść na imprezę, nie wygląda Pan profesjonalnie...
    - Rozumiem...
    tył zwrot gumka na instrument,...
    - Czy teraz mogę?
    - Proszę bardzo,

Ale mi się humor poprawił...

Sry za OT znów.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 01-07-2014 o 20:48

Uprawnienia umieszczania postów