Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

To samo mam do dodania - na pelne dziurze z bliska wyraznie widac ze ostrosc plywa (wlasnie to plywanie jest tutaj naj wiekszym problemem) - co przy portretach na 1.4 powoduje ze mamy ostre cos calkiem innego niz mialo byc ostre. Pewnie porownujac do innych szkiel nie jest tragicznie ale porownujac do tego co ja oczekuja i do tych ktore mam to jest niebo a ziemia.

Przy fotografowaniu rownomiernie przemieszczajacego sie obiektu w trybie AI zaczyna tez byc calkiem zabawnie niby ostre ale jak przyjdzie co do czego to na pelnej dziurze 24-70 2.8 II (ogniskowa 50mm) trafia czesciej jak Sigma przymknieta. Ta potrafi sie zgubic i mielic skale albo wypluje jakiegos kompletnego blura.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-06-2014 o 19:36

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Cytat Zamieszczone przez filemoon Zobacz posta
    Przy fotografowaniu rownomiernie przemieszczajacego sie obiektu w trybie AI zaczyna tez byc calkiem zabawnie niby ostre ale jak przyjdzie co do czego to na pelnej dziurze 24-70 2.8 II (ogniskowa 50mm) trafia czesciej jak Sigma przymknieta. Ta potrafi sie zgubic i mielic skale albo wypluje jakiegos kompletnego blura.
    To akurat mnie wcale nie dziwi. Ja mam co prawda starszą wersje 24-70, ale tu można powiedzieć praktycznie nie ma problemów z AFem. Trafia zawsze i szybko. Sigma przy nim jest powolna i często pudłuje, nie ma porównania. Nawet niezbyt pewny 50L wypada lepiej, choć uważam, że ma najbardziej trefny AF ze wszystkich eLkowych stałek. No ale jak ludzie piszą widać trafiają się różne egzemplarze i wiadomość o tyle jest dobra, że można z tym powalczyć a wtedy zadowolenie gwarantowane.
    Jeszcze porównując AF sigmy 50 do 35, ta druga jest zdecydowanie lepsza. Trafia w miarę szybko i pewnie, mając trochę problemów jedynie w ciemności, a 50-ka niestety niedomaga. Ale z drugiej strony jakoś większość 50-ek na rynku ma ten problem - mniejszy, większy, ale ma. Może 50L II będzie prezentował dobry poziom, ale podejrzewam, że jego cena pobije 85L...
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-06-2014 o 19:38

Uprawnienia umieszczania postów