dokładnie tak jak piszesz , pytanie kogoś jak trafia i jak działa itp to lekko niepoważne ponieważ każdy będzie miał inne odczucia... a pisałem na temat powtarzalności itp..
Po prostu gdy masz zlecenie to robisz zdjęcia ,a jak nie trafi to nie wiesz z jakiego powodu... i każde szkło które wymieniłem czasami nie trafia...a Sigmy wcale nie odchodzą od Canonowskich...
Oczywiście miałem okazje używać starych Sigm jak np Sigme 85mm 1.4 której nigdy bym już nie kupił ,a także stara Sigma 50mm 1.4 bo tam ta trafność była mocno przypadkowa...
ja wiem że za moment napiszą specjaliści onaniści że oni to mają 35L i na 1000 zdjęć mają 3 pudła ;-) ale bądźmy poważni :-)
Odniosłeś się do mojego stwierdzenia ... ale sam przyznaj każdy ma inne odczucia ,a prędkość AF , celność każdy inaczej odbierze :-) i co bym nie napisał będzie różnie odebrane :-)
Bo przyczepiłeś się akurat do tego jakich szkieł używałem ale nie przyznałeś racji że przy różnych body będzie róznie a AF w Canonie po prostu jest słaby.
A tu na Forum to ludzie odczuwają nawet różnice o 0,00003 i powiedzą które wolniejsze ;-) po zdjęciu w internecie ;-)
A teraz odpowiem na twoje ostatnie zdanie. Jestem zachwycony nowymi Sigmami dlatego że działają prawie jak szkła Canonowskie są szybkie , celne i ostre ( tu Canon przegrywa dlatego prawie :-) ).
Gdyby nie 35 Art to na pewno nie kupił bym żadnej Sigmy...ale pokazali że można zrobić to czego inni nie potrafią albo nie chcą...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
W sumie bez znaczenia, mogą to być pstryki choćby nawet ze spaceru jakiegoś obiektu, osoby, rzeczy itp... z odległości jak pisałem, ważne żeby była w tle jakaś perspektywa - przestrzeń aby było widać nieostrości...

Dzięki z góry.
w tych dwóch jpg Croopach 100% kadru poniżej są linki , wystarczy czy coś jeszcze ?