Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Widok wątkowy

Zablokowany

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Mam wielką prośbę, możesz zrobić tymi szkłami zdjęcie jakiegoś przedmiotu? cokolwiek, max otwarte, z tego samego miejsca/ odległości tak powiedzmy ~2m, ważne aby było widać w tle nieostrości - głębie.

Był był baaardzo wdzięczny.
    Ok tylko co chcesz na tło ? może uda mi się zrobić coś jutro na zielonym tle bo w domu mam dość ciemnawo.

Odpowiadając na resztę pytań:
    AF działa dobrze i celnie zarówno z bliska jak i z daleka. Zdjęcia mają fajny kontrast i nie widać jakiś specjalnych pomyłek. W obydwóch sztukach które kupiliśmy nie używaliśmy kalibracji i działają bardzo dobrze.
    AF działa mniej więcej tak jak w innych szkłach typu 35L , 50L , Canon 50mm 1.4 Sigma 35.14. Co do pomyłek to oczywiście że się zdarzają ale nie wynika to raczej z wady szkła lecz body i jego AF albo moje poruszenie itp.
    Takie same pomyłki zdarzały się w innych szkłach 35L , 50L , Canon 50mm 1.4 Sigma 35.14 Co do działania AI Serwo albo bocznych to nie odpowiem ponieważ tego nie da się obiektywnie sprawdzić gdyż każdy Canoniarz wie że AF w Canonie nie jest za dobry a Servo działa tak w kit. Jak by co mam 6D. Fotografowałem w ostrym świetle oraz w cieniu a także w domu przy bardzo słabym świetle na iso 12800 i AF nie miał jakiś problemów ze znalezieniem prędkość albo z szybkością działania.
    Co do tekstu fotografów z 35L to chyba tacy sprzętowi onaniści bo fotografowałem Canonem 35L i fotografuje Sigmą 35 1.4 Art i widzę jedną różnicę nie że jest więcej pomyłek ,a jest lepsza ostrość w stosunku do leki...i nie jestem jedyny który ma takie wnioski po przesiadce... a bajki o trafianiach opowiadają właśnie tacy którzy wspominają stare konstrukcje...nalazłem dwa sampelki z ostrości i bokehu:
    http://i.imgur.com/F4gP6JF.jpg
    http://i.imgur.com/CH3uVRD.jpg
    Ostatnio edytowane przez lysy1980 ; 27-05-2014 o 16:46

Uprawnienia umieszczania postów